Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας καλεί ο Netanyahu - Αναστολή όλων των διαμαρτυριών για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ισραήλ: Σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας καλεί ο Netanyahu  -  Αναστολή όλων των διαμαρτυριών για τη   δικαστική μεταρρύθμιση
Κλίμα εθνικής ενότητας στο εσωτερικό του Ισραήλ εν μέσω σφοδρών επιθέσεων από τη Χαμάς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Yair Lapid και Benny Gantz να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Likud το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ.
Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Yair Lapid πρότεινε νωρίτερα στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.
«Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Lapid, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ.
«Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο
. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.
Πρόσφερε στον Netanyahu να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».
Ο Netanyahu γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Lapid, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.
Ο Netanyahu, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Licoud, είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής της πιο δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην ιστορία του εβραϊκού κράτους

Αναστολή των διαμαρτυριών

Ένας συνασπισμός οργανώσεων πίσω από τις διαμαρτυρίες κατά της αναθεώρηση της δικαστική εξουσίας ανακοίνωσε μια γενική προσπάθεια βοήθειας για κατοίκους ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στα σύνορα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας πολιτών που φεύγουν από τις μάχες, υπηρεσίες μεταφοράς, επιμελητεία εξοπλισμού, βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και άλλα.
«Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τους αδελφούς και τις αδερφές μας στο νότο και ολόκληρο το εβραϊκό έθνος, οι οργανώσεις διαμαρτυρίας θέτουν την πλήρη οργανωτική τους υποδομή και τις υλικοτεχνικές τους δυνατότητες για τη βοήθεια και την υποστήριξη των κατοίκων στη γραμμή του πυρός», αναφέρουν οι οργανώσεις στο μια ανακοίνωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι οργανώσεις ζητούν επίσης πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων διαμαρτυρίας μέχρι νεωτέρας και δήλωσαν ότι ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί η «γιγαντιαία αποτυχία» του συστήματος ασφαλείας σε σχέση με την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, «αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες πρέπει να κατευθύνονται προς τη βοήθεια των κατοίκων του Νοτου, των στρατιωτών και των δυνάμεων ασφαλείας».
Anti-overhaul protesters rally against the government's judicial overhaul in Tel Aviv, August 5, 2023. (Miriam Alster/Flash90)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης