Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιsaac Herzog: Το Ιράν ενδέχεται να εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ιsaac Herzog: Το Ιράν ενδέχεται να εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ιsaac Herzog πιστεύει ότι το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
«Σήμερα είδαμε το αληθινό πρόσωπο της Χαμάς.
Ένας στρατός τρομοκρατών  του οποίου ο μοναδικός στόχος είναι η εν ψυχρώ δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών.
Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των αντιπροσώπων τους διοικητές στο Ιράν, πραγματοποίησαν μια απρόκλητη, ειδεχθή επίθεση στο εβραϊκό κράτος σε μια εβραϊκή ιερή ημέρα.
Αθώοι άμαχοι κάτοικοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, και πολλοί εξακολουθούν να δέχονται επίθεση», έγραψε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ιsaac Herzog στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Δήλωσε ότι το Ισραήλ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «εξαλείψει αυτόν τον κίνδυνο» και κάλεσε τις χώρες να καταδικάσουν απερίφραστα τη Χαμάς, καθώς και τους «συμμάχους και υποστηρικτές τους στο Ιράν».
Μέλη του ιρανικού Majlis (κοινοβουλίου) υποστήριξαν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023 τη στρατιωτική επιχείρηση «Πλημμύρα Al-Aqsa» του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς κατά του Ισραήλ, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.
Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει τις παλαιστινιακές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και θα «σταθεί στο πλευρό» των Παλαιστινίων μαχητών μέχρι την τελική απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του κύριου ιερού της, της πόλης της Ιερουσαλήμ , δήλωσε ο Σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Υποστράτηγος Rahim Safavi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης