Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες – Το Ισραήλ ζητά τη συμπαράσταση και την κατανόηση της Ρωσίας

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες – Το Ισραήλ ζητά τη συμπαράσταση και την κατανόηση της Ρωσίας
Το Ισραήλ ζητά από τη ρωσική πλευρά να κατανοήσει την κατάσταση, όπως εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Η ισραηλινή πλευρά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση σχετικά με τα χτυπήματα των μαχητών της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.
Το Ισραήλ ζητά από τη ρωσική πλευρά να κατανοήσει την κατάσταση, όπως εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή.
Το Τελ Αβίβ αναζητά την κατανόηση της Μόσχας, δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Μόσχα Alexander Ben Zvi σε συνέντευξή του στο TASS.
«Είμαι σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών.
Είμαστε σε συνεχή επαφή όλη την ώρα και ελπίζουμε ότι η ρωσική πλευρά θα καταλάβει πραγματικά τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Μόσχα Alexander Ben Zvi σε συνέντευξή του στο Tass.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (7/10/2023), χιλιάδες ρουκέτες εξαπολύθηκαν στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σειρήνες συναγερμού ηχούν συνεχώς από τις 06:28 ώρα Ελλάδας σε πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Τελ Αβίβ και των περιχώρων της.

«Σιδερένια Σπαθιά»

Η στρατιωτική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στη μαζική εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή πλευρά ονομάζεται πλέον «Σιδερένια Σπαθιά», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του στρατού.
Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μαζικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε το Τελ Αβίβ.
Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Hamas συνέλαβε περίπου 35 Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους.
Η επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στο ισραηλινό έδαφος δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια απάντηση στις επιθετικές δραστηριότητες του Ισραήλ εναντίον ενός από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ, το τέμενος Al-Aqsa στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης