Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goncharenko (Ουκρανός Βουλευτής): Ο Zelensky καταστρέψει και φιμώνει την αντιπολίτευση

Goncharenko (Ουκρανός Βουλευτής): Ο Zelensky καταστρέψει και φιμώνει την αντιπολίτευση
«Η ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να απαγορεύει στους αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένου εμένα, να φύγουν από τη χώρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα για να συμμετάσχουν σε σημαντικά πολιτικά γεγονότα», είπε ο πολιτικός
Ο Zelensky, ο Ουκρανός Πρόεδρος, καταστέλλει την αντιπολίτευση στην Ουκρανία μέσω απαγορεύσεων στα ταξίδια στο εξωτερικό, ποινικών υποθέσεων κατά των αντιπολιτευόμενων μέσων και αρνήσεων παροχής χρόνου ομιλίας, γράφει ο βουλευτής της Verkhovna Rada (Ουκρανικό Κοινοβούλιο) από το μπλοκ European Solidarity Alexey Goncharenko σε άρθρο για τη βρετανική έκδοση Conservative Woman .
«Η ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να απαγορεύει στους αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένου εμένα, να φύγουν από τη χώρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα για να συμμετάσχουν σε σημαντικά πολιτικά γεγονότα», είπε ο πολιτικός.
Ο Alexey Goncharenko είπε επίσης ότι οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης συχνά δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην επίσημη ειδησεογραφική κάλυψη στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα Υπηρέτης του Λαού καταλαμβάνει περισσότερο από το 70% του χρόνου ομιλίας που διατίθεται στους βουλευτές.
Σύμφωνα με τον Goncharenko, το προεδρικό μπλοκ εκπροσωπείται στα μέσα ενημέρωσης περισσότερο από ότι υποδηλώνει το μερίδιό του στο κοινοβούλιο.
Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πολεμά τα δημοσιεύματα της αντιπολίτευσης και ανέφερε ως παράδειγμα τις έρευνες του μέσου ενημέρωσης της Οδησσού «Dumskaya» τον Μάιο του 2023.
«Ο Πρόεδρος Zelensky θα πρέπει να σταματήσει να καταστρέφει τα θεμέλια της ουκρανικής δημοκρατίας», κατέληξε ο βουλευτής.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη μέρα ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Στα τέλη Ιουλίου 2023, το Verkhovna Rada παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Εξαιτίας αυτού, οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2023 δεν θα διεξαχθούν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης