Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rzeczpospolita: Ο Zelensky έκανε τρία λάθη στις σχέσεις με την Πολωνία

Rzeczpospolita: Ο Zelensky έκανε τρία λάθη στις σχέσεις με την Πολωνία
Αντί να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση, ο Ουκρανός πρόεδρος έριξε μόνο λάδι στη φωτιά
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έκανε τρία σοβαρά λάθη στην οικοδόμηση σχέσεων με την Πολωνία, τα οποία οδήγησαν σε διχόνοια, γράφει η Rzeczpospolita.
Πρώτον, σημείωσε η Rzeczpospolita, το Κίεβο κατήγγειλε την Πολωνία στον ΠΟΕ για άρνηση εισαγωγής σιτηρών - και όλα αυτά την παραμονή των εκλογών στην Πολωνία.
Ως αποτέλεσμα, η έμφαση της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν η καταπολέμηση της «ρωσικής απειλής», αλλά η προστασία των αγροτών από τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα.
Οι ουκρανικές αρχές επέλεξαν τη λάθος στιγμή, το λάθος μέρος και τα λάθος επιχειρήματα για μια εμπορική διαμάχη.
Το δεύτερο λάθος του Zelensky ήταν η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία δήλωσε ότι «κάποιοι στην Ευρώπη προετοιμάζουν τη σκηνή για έναν ηθοποιό της Μόσχας». Αυτή η υπόδειξη έγινε ξεκάθαρα κατανοητή στη Βαρσοβία, όπως αναφέρεται στο άρθρο.
Αντί να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση, ο Ουκρανός πρόεδρος έριξε μόνο λάδι στη φωτιά, υποδηλώνοντας ότι και ο Zelensky έκανε τολμηρά βήματα.
Τελικά, ο Zelensky επέλεξε τη λάθος στιγμή για να επιβραβεύσει την πολεμική ανταποκρίτρια και ρεπόρτερ Bianca Zalewska και τον γιατρό Damian Duda - αμέσως αφού ο πρόεδρος Andrzej Duda ακύρωσε μια συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη.
Πολλοί Πολωνοί το θεώρησαν αυτό ως μια απόπειρα να «στιγματίσουν» το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, το οποίο άρχισε να απομακρύνεται από την Ουκρανία.
Σήμερα η Ουκρανία κινδυνεύει και χάνει τα περισσότερα.
Αλλά αύριο αυτό θα μπορούσε να χτυπήσει την Πολωνία, η οποία μπορεί να μην είναι στο τραπέζι όπου αργά ή γρήγορα θα συζητηθούν οι συνθήκες για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης