Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης: Η Ουκρανία ηττήθηκε, δεν μπορούν να πολεμήσουν - Η SBU εναντίον AfD - Trump: Οι ρωσόφωνες περιοχές να παραδοθούν στην Ρωσία

Εφιάλτης: Η Ουκρανία ηττήθηκε, δεν μπορούν να πολεμήσουν - Η SBU εναντίον AfD - Trump: Οι ρωσόφωνες περιοχές να παραδοθούν στην Ρωσία
Washington Post: Οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν μπορούν να πολεμήσουν - Alexander Solonko (Αξιωματικός Ουκρανικού Στρατού): Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, τα ρωσικά drones μας καταστρέφουν
(upd  25) Ο Ουκρανικός στρατός δίνει τις τελευταίες απεγνωσμένες μάχες… αν και πολλοί Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά στην Zaporizhia και στο Bakhmut στον ρωσικό στρατό…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις πάντως αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν τα ρωσικά drones…
Οι ρωσικές δυνάμεις ετοίμασαν τον διηπειρωτικό πύραυλο Sarmat… έτοιμο για μάχη ενώ βομβαρδίζουν νευραλγικούς στόχους χτύπησαν την Οδησσό και το Kharkiv ένα ξενοδοχείο που διέμεναν δεκάδες ξένοι μισθοφόροι…
Ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος και πιθανότατα ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε ως λύση οι ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας να παραδοθούν στην Ρωσία, αυτή είναι η πρόταση του για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης…
Επίσης σοκάρει η Γερμανική Deutschland Kurier... αφού αναφέρει ότι η Ουκρανική SBU είναι ύποπτη για απόπειρα κατά της ζωής του αρχηγού του κόμματος AfD

Πρόταση Trump: Η Ουκρανία να παραδώσει στη Ρωσία περιοχές με ρωσόφωνους πληθυσμούς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump πιστεύει ότι για να διατηρηθεί η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε δώσει στη Ρωσία τις περιοχές με τον ρωσόφωνο πληθυσμό.
«Θα μπορούσα να διαπραγματευτώ μια συμφωνία», είπε σε συνέντευξή του στο Just The News.
«Θα μπορούσαν οι Ουκρανοί να παραχωρήσουν περιοχές που τείνουν να είναι ρωσικές, όπου οι άνθρωποι μιλούν ρωσικά.
Τότε θα μπορούσαμε να σώσουμε την Ουκρανία»
Ο Trump σημείωσε ότι η θέση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden, η οποία είναι ότι η Ουάσινγκτον δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει το Κίεβο μέχρι τέλους, «θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» και πρόσθεσε ότι εάν εκλεγεί θα αποτρέψει την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

Ο πρώτος Sarmat διηπειρωτικός πυρηνικός της Ρωσίας έτοιμος για μάχη


Ο Sarmat, ο πρώτος σειριακός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που κατασκευάστηκε από την Krasmash, θα αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον και θα τεθεί σε καθεστώς μάχης.
«Αυτή τη στιγμή, η επιχείρηση κατασκευάζει τους πρώτους πυραύλους μαζικής παραγωγής, οι οποίοι θα αναπτυχθούν για να πολεμήσουν στο εγγύς μέλλον», ανέφερε το υπουργείο.

Deutschland Kurier: Η Ουκρανική SBU είναι ύποπτη για απόπειρα κατά της ζωής του αρχηγού του κόμματος AfD

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον επικεφαλής του κόμματος AfD Εναλλακτική για την Γερμανία, Tino Chrupalla, γράφει η Deutschland Kurier.
«Υπάρχουν φήμες σε κύκλους δυτικών μυστικών υπηρεσιών ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU μπορεί να βρίσκεται πίσω από την υποτιθέμενη θανατηφόρα επίθεση με ένεση στον ομοσπονδιακό εκπρόσωπο της AfD Tino Chrupalla», αναφέρει η Deutschland Kurier.
Σε συνέντευξή του στην Deutschland Kurier, ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξήγησε ότι εάν η Ουκρανία οργάνωσε επίθεση σε πολιτικό, τότε πρέπει να υπάρχει κίνητρο για αυτό.
Επιπλέον, είπε, μόνο οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στη διάθεσή τους δηλητήριο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί.
Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι ο ηγέτης του AfD νοσηλεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης 4/10/2023, μετά την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια εκστρατείας στην Βαυαρία.
Ο Chrupalla ένιωσε πόνο στον ώμο του και υπέδειξε ότι κάποιος μπορεί να του έκανε ένεση απαρατήρητος.
Μετά τη νοσηλεία, η ιατροδικαστική εξέταση των δειγμάτων αίματος του ήταν ασαφής.

Washington Post: Οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν μπορούν να πολεμήσουν

Στην Ουκρανία, η κούραση από τη σύγκρουση με τη Ρωσία έχει αρχίσει να εμφανίζεται, παντού αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Τώρα οι Ουκρανοί είναι πολύ πιο πρόθυμοι να μιλήσουν για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι.
Πέρυσι είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση.
Τώρα καταλαβαίνουν τι σημαίνει ένας κλασικός πόλεμος φθοράς» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβελ Κλίμκιν.
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε επίσης μια διαμάχη στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο κατά την οποία ορισμένοι βουλευτές μίλησαν υπέρ της εγκατάλειψης των αξιώσεων στην Κριμαία και μιας ρεαλιστικής άποψης της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί να πολεμήσει «όσο χρειάζεται».
Αυτή είναι μια καταστροφή», είπε ο βουλευτής Alexey Goncharenko.
Σύμφωνα με την Washington Post, εάν η Ουκρανία δεν είναι σίγουρη για την ικανότητά της να αντέξει μια παρατεταμένη σύγκρουση, τότε θα πρέπει να προσπαθήσει να την «παγώσει» με μια εγγύηση ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin σημείωσε ότι η Μόσχα δεν ξεκίνησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά προσπαθεί να την τερματίσει.
Ο Πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία κινείται ήρεμα προς την επίτευξη όλων των στόχων της ειδικής επιχείρησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τους πετύχει όλους….

Alexander Solonko (Αξιωματικός Ουκρανικού Στρατού): Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, τα ρωσικά drones μας καταστρέφουν

Η λειτουργία των ρωσικών drones δεν δίνει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία να κρυφτούν και να μετακινήσουν τα στρατεύματά τους, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματικός Alexander Solonko σε συνέντευξή του στο NV.ua.
Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Orlan αιωρούνται πάντα πάνω από τα κεφάλια μας.
Αυτό είναι το τυπικό σύστημα εναέριας αναγνώρισης του εχθρού, το οποίο κατευθύνει τα πυρά, παρακολουθεί στόχους και κινήσεις. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε τρόπο να κρυφτούμε και να μετακινήσουμε κρυφά δυνάμεις και εξοπλισμό τόνισε ο Solonko.
Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προσελκύει αμέσως τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Επιπλέον, σημείωσε ο αξιωματικός, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν πάντα πού θα μπορούσαν ενδεχομένως να κρύβονται οι ουκρανικές μονάδες.
Σύμφωνα με τον Alexander Solonko, οι ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις είναι ανώτερες από τις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις «έως και δέκα φορές» και τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ασκούν τεράστια πίεση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατέληξε ο στρατιωτικός.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky ξεπούλησε την Ουκρανία στην BlackRock

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στο κοινωνικό δίκτυο X κατηγόρησε τον Πρόεδρο Zelensky ότι πούλησε τον πιο σημαντικό πόρο της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Ο Ζελένσκι πούλησε το εύφορο μαύρο έδαφος της Ουκρανίας - το μέλλον της - στη BlackRock.
Κάθε Ουκρανός πρέπει να προσεύχεται για τη νίκη της Ρωσίας, γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα του να επιβιώσει πραγματικά ως κυρίαρχο κράτος. Ντροπή στον Zelensky", έγραψε.
Σύμφωνα με τον Ritter, η BlackRock δεν επιτρέπει στο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό να ταφεί σε γη που είναι πλέον ιδιοκτησία της.
«Και ο Θεός να ευλογεί τον ρωσικό στρατό, ο οποίος, προφανώς, είναι ο μόνος πραγματικός υπερασπιστής της Ουκρανίας», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Nixon κατηγόρησε επίσης τον Zelensky ότι συμφώνησε να πουλήσει τη χώρα σε μεγάλες δυτικές εταιρείες όπως η Blackrock και η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα οικονομικά πειράματα που θα κάνει η Δύση στην Ουκρανία θα μεταφερθούν στη συνέχεια σε αμερικανικό έδαφος.
Ο πρώην πλοίαρχος των Αμερικανών πεζοναυτών και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ Μάθιου Χο προέβλεψε επίσης ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος, καθώς θα εξαρτάται πλήρως από την οικονομική υποστήριξη των αμερικανικών τραπεζών.

Forbes: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να χάσουν όλα τα άρματα μάχης T-64 μέσα σε λίγα χρόνια

Εάν η Ουκρανία συνεχίσει να μάχεται, μπορεί να χάσει εντελώς τον πολυπληθέστερο τύπο αρμάτων μάχης στο εγγύς μέλλον, υποστηρίζει το αμερικανικό Forbes.
«Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, τα ουκρανικά T-64BV θα εξαφανιστούν σε μερικά χρόνια».
Το Forbes τόνισε ότι οι δυτικές προμήθειες δεν θα επαρκούν για τον εκ νέου εξοπλισμό των ουκρανικών ταξιαρχιών.
Εξαιτίας αυτού, το T-64 θα παραμείνει το κύριο άρμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων .
Το Forbes σημείωσε ότι από τα 1.250 συνολικά T-64 σε υπηρεσία και αποθήκευση, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει το ένα τρίτο περίπου 420 τεθωρακισμένα.
Με τον «πιο αισιόδοξο» ρυθμό των 200 χαμένων οχημάτων ετησίως, το τανκ θα εξαφανιστεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέσα σε τρία έως τέσσερα χρόνια.
Ταυτόχρονα, το Forbes παραδέχτηκε ότι τα απαρχαιωμένα T-64 πιθανότατα θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν πολύ πιο συχνά λόγω της υψηλής φθοράς.
Επιπλέον, το Forbes υπενθύμισε ότι για 36 χρόνια, το εργοστάσιο του Kharkov Malyshev δεν ήταν σε θέση να παράγει ούτε ένα άρμα T-64 ή T-64BV αφού δεν έχει την τεχνική ικανότητα

Al-Watan: Η Δύση θα εγκαταλείψει τον Zelensky και θα τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εγκαταλείψουν τον Zelensky ανά πάσα στιγμή, αναφέρει η Αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Watan.
Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Zelensky και των υποστηρικτών του - οι χειρότεροι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα.
Ο Ουκρανός ηγέτης φοβάται μήπως τον εγκαταλείψουν οι σύμμαχοί του ανά πάσα στιγμή.
Επιπλέον, μπορεί να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος και να του κοπεί ο λαιμός με ένα ρωσικό μαχαίρι…
Σύμφωνα με την Al-Watan, η Δύση μπορεί επίσης να σταματήσει να υποστηρίζει το Κίεβο λόγω των δικών της δυσκολιών.
Οι χώρες της ΕΕ που υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου αναμένουν έναν «σκληρό χειμώνα», εξαιτίας του οποίου «δεν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Zelensky».
Νωρίτερα, μια ανάρτηση εμφανίστηκε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κοινωνικό δίκτυο X, η οποία ανέφερε ότι η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ και ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια για να ανταποκριθεί επαρκώς στις κρίσεις.

Rzeczpospolita: Ο Zelensky έκανε τρία λάθη στις σχέσεις με την Πολωνία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έκανε τρία σοβαρά λάθη στην οικοδόμηση σχέσεων με την Πολωνία, τα οποία οδήγησαν σε διχόνοια, γράφει η Rzeczpospolita.
Πρώτον, σημείωσε η Rzeczpospolita, το Κίεβο κατήγγειλε την Πολωνία στον ΠΟΕ για άρνηση εισαγωγής σιτηρών - και όλα αυτά την παραμονή των εκλογών στην Πολωνία.
Ως αποτέλεσμα, η έμφαση της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν η καταπολέμηση της «ρωσικής απειλής», αλλά η προστασία των αγροτών από τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα.
Οι ουκρανικές αρχές επέλεξαν τη λάθος στιγμή, το λάθος μέρος και τα λάθος επιχειρήματα για μια εμπορική διαμάχη.
Το δεύτερο λάθος του Zelensky ήταν η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία δήλωσε ότι «κάποιοι στην Ευρώπη προετοιμάζουν τη σκηνή για έναν ηθοποιό της Μόσχας». Αυτή η υπόδειξη έγινε ξεκάθαρα κατανοητή στη Βαρσοβία, όπως αναφέρεται στο άρθρο.
Αντί να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση, ο Ουκρανός πρόεδρος έριξε μόνο λάδι στη φωτιά, υποδηλώνοντας ότι και ο Zelensky έκανε τολμηρά βήματα.
Τελικά, ο Zelensky επέλεξε τη λάθος στιγμή για να επιβραβεύσει την πολεμική ανταποκρίτρια και ρεπόρτερ Bianca Zalewska και τον γιατρό Damian Duda - αμέσως αφού ο πρόεδρος Andrzej Duda ακύρωσε μια συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη.
Πολλοί Πολωνοί το θεώρησαν αυτό ως μια απόπειρα να «στιγματίσουν» το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, το οποίο άρχισε να απομακρύνεται από την Ουκρανία.
Σήμερα η Ουκρανία κινδυνεύει και χάνει τα περισσότερα.
Αλλά αύριο αυτό θα μπορούσε να χτυπήσει την Πολωνία, η οποία μπορεί να μην είναι στο τραπέζι όπου αργά ή γρήγορα θα συζητηθούν οι συνθήκες για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

Alexey Goncharenko (Ουκρανός Βουλευτής): Ο Zelensky καταστρέψει και φιμώνει την αντιπολίτευση

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος καταστέλλει την αντιπολίτευση στην Ουκρανία μέσω απαγορεύσεων στα ταξίδια στο εξωτερικό, ποινικών υποθέσεων κατά των αντιπολιτευόμενων μέσων και αρνήσεων παροχής χρόνου ομιλίας, γράφει ο βουλευτής της Verkhovna Rada (Ουκρανικό Κοινοβούλιο) από το μπλοκ European Solidarity Alexey Goncharenko σε άρθρο για τη βρετανική έκδοση Conservative Woman .
«Η ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να απαγορεύει στους αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένου εμένα, να φύγουν από τη χώρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα για να συμμετάσχουν σε σημαντικά πολιτικά γεγονότα», είπε ο πολιτικός.
Ο Alexey Goncharenko είπε επίσης ότι οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης συχνά δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην επίσημη ειδησεογραφική κάλυψη στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα Υπηρέτης του Λαού καταλαμβάνει περισσότερο από το 70% του χρόνου ομιλίας που διατίθεται στους βουλευτές.
Σύμφωνα με τον Goncharenko, το προεδρικό μπλοκ εκπροσωπείται στα μέσα ενημέρωσης περισσότερο από ότι υποδηλώνει το μερίδιό του στο κοινοβούλιο.
Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πολεμά τα δημοσιεύματα της αντιπολίτευσης και ανέφερε ως παράδειγμα τις έρευνες του μέσου ενημέρωσης της Οδησσού «Dumskaya» τον Μάιο του 2023.
«Ο Πρόεδρος Zelensky θα πρέπει να σταματήσει να καταστρέφει τα θεμέλια της ουκρανικής δημοκρατίας», κατέληξε ο βουλευτής.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη μέρα ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Στα τέλη Ιουλίου 2023, το Verkhovna Rada παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Εξαιτίας αυτού, οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2023 δεν θα διεξαχθούν.

Benjamin Abelow (Συγγραφέας): Πώς η Δύση έφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στις 6 Οκτωβρίου, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της ιταλικής πρωτεύουσας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του αμερικανού συγγραφέα και ιστορικού Benjamin Abelow, «Πώς η Δύση έφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία», μεταφρασμένο στα ιταλικά.
Ο αμερικανός συγγραφέας μίλησε στο κοινό για το βιβλίο του που εκδόθηκε στην πατρίδα του πριν από από ένα χρόνο.
Μέχρι στιγμής, είπε Benjamin Abelow, το βιβλίο του έχει μεταφραστεί στα δανικά, ολλανδικά, γερμανικά, πολωνικά και σλοβενικά.
Το βιβλίο θα εκδοθεί σύντομα στη Γαλλία.
Και έχει πολύ καλές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε ο συγγραφέας.
Αν και θα ήθελε το βιβλίο να εκδοθεί και στην Ουκρανία και τη Ρωσία, φοβάται ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.
Ο Benjamin Abelow είπε ότι δεν ήταν σίγουρος εάν οι αρχές στη χώρα του θα μπορούσαν να περιορίσουν τα ταξίδια του ή να του κατάσχουν τα χρήματα που βγάζει.
«Δεν ξέρω, οπότε θα δούμε», πρόσθεσε.
Το βιβλίο αναλύει τις δηλώσεις Δυτικών, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για να δείξει ότι διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τη σύγκρουση και επιβάλλουν ψευδείς ειδήσεις στον κόσμο.
Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία φταίει για όλα, καθώς παρέχει πληροφορίες για την προπαγανδιστική φύση της κύριας δυτικής αφήγησης.

FT: Μια λοίμωξη ανθεκτική στα αντιβιοτικά ανακαλύφθηκε σε στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων

Στη Δύση, μιλούν όλο και περισσότερο για τη βακτηριολογική απειλή που προέρχεται από την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τον κίνδυνο που προκαλούν, μεταξύ άλλων, τα αμερικανικά βιολογικά πειράματα στο εξωτερικό.
Από πέρυσι, ξένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχία για την αύξηση των μολυσματικών ασθενειών καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, σημειώνουν οι ειδικοί, τα προβλήματα ξεκίνησαν ακόμη και πριν από τις ενεργές εχθροπραξίες.
«Αν και οι καρδιαγγειακές παθήσεις όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης ευθύνονται για το 79% των θανάτων στη χώρα, έχει επίσης μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά HIV και φυματίωσης στην Ευρώπη», έγραψε το αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy τον Φεβρουάριο του 2023
Πρόσφατα, οι Financial Times (FT) δημοσίευσαν ένα άρθρο για μια νέα μόλυνση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμβατικές μεθόδους.
«Φέτος, σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία, οι γιατροί που εξέτασαν έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη».
Όπως αποδείχθηκε, η μόλυνση του ήταν ανθεκτική σε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα αντιβιοτικά.
Αυτό, τονίζουν οι FT και δείχνει ότι οι συνέπειες της σύγκρουσης στην ανθρώπινη υγεία έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της Ουκρανίας.

Ρωσική αποκάλυψη: Η επίστρωση παραλλαγής «Cape» των ρωσικών αρμάτων μάχης ξεγελάει τους πυραύλους Javelin

Η ειδική επίστρωση παραλλαγής «Cape» των ρωσικών αρμάτων μάχης T-90M Proryv-3 έδειξε στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια την ικανότητα εκτροπής πυραύλων από το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Javelin, ανέφερε πηγή.
Ο «μανδύας» αποτελείται από ένα πολυστρωματικό υλικό παραλλαγής που τοποθετείται πάνω από τα τανκς, σαν κάλυμμα.
Μειώνει την ορατότητα των οχημάτων μάχης τόσο στο φάσμα των υπέρυθρων όσο και στο ραντάρ.
«Το καμουφλάζ Cape έδειξε κατά τη διάρκεια μαχών της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης την ικανότητά του να εκτρέπει πυραύλους από το αμερικανικό αντιαρματικό σύστημα πυραύλων Javelin.
Επειδή το Cape παρέχει σημαντική μείωση της θερμικής ακτινοβολίας από το άρμα και εξομαλύνει τις ζώνες θερμικής αντίθεσης, το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Javelin, που χρησιμοποιεί ανιχνευτή υπέρυθρων, δεν πετυχαίνει τον στόχο…
Η πηγή πρόσθεσε ότι «η αποτελεσματικότητα του Cape αυξάνεται όταν συνδυάζεται με την εγκατάσταση οθονών καπνού και αεροζόλ».

Η Ρωσία κατέρριψε πύραυλο - τέρας των Ουκρανών (S200) στην Κριμαία

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να επιτεθούν σε στόχους στη Ρωσία με έναν τροποποιημένο αμυντικό πύραυλο S-200 που καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 7 Οκτωβρίου, περίπου στις 6 μ.μ. ώρα Μόσχας, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε τρομοκρατική επίθεση στην Κριμαία με πύραυλο εδάφους-αέρος S-200 που επανεξοπλίστηκε σε όπλο κρούσης.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας εντόπισαν έγκαιρα τον ουκρανικό πύραυλο και τον κατέρριψαν στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις 6 Οκτωβρίου, η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση με drone σε ρωσικές εγκαταστάσεις.
Το drone καταστράφηκε από τα συστήματα αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας 10 χιλιόμετρα μακριά από την Κριμαία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Denis Pushilin (Επικεφαλής Donetsk): Ο ρωσικός στρατός έχει βελτιώσει τη θέση του στην κατεύθυνση του Bakhmut 

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να επεκτείνει τη «γκρίζα ζώνη» και να βελτιώσει τις θέσεις στη βόρεια πλευρά της κατεύθυνσης του Bakhmut, δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin.
«Στην κατεύθυνση του Bakhmut ή στα ρωσικά Artemovsk, είδαμε τις τελευταίες ημέρες προσπάθειες κατά μήκος της γραμμής Kleshcheevka-Kurdyumovka-Andreevka στη νότια πλευρά για να αποσπάσουν τις μονάδες μας, αλλά όλες οι προσπάθειες εξουδετερώθηκαν.
Στη βόρεια πλευρά καταγράφουμε ακόμη επέκταση της «γκρίζας ζώνης», βελτιώνοντας τις θέσεις μας κατά 200 μέτρα»
Επιπλέον, σημείωσε ο επικεφαλής του DPR, ρωσικές μονάδες απέκρουσαν επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Mayorskoye (Priyutnoye) στην κατεύθυνση Ugledar.
«Ο εχθρός γύρισε πίσω στις αρχικές του θέσεις και υπέστη απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε ο Denis Pushilin.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες ημέρες, τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στις περιοχές Kleshcheevka, Andreevka, Krasnohorivka και Vodyanoy, στις οποίες υπέστησαν σημαντικές απώλειες.
Έτσι, η αεροπορία της Νότιας ομάδας χτύπησε τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης του 4ου τάγματος τυφεκίων της 28ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και του 108ου τάγματος της 10ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το πυροβολικό χτύπησε μια αποθήκη πυρομαχικών στο Sporny , ένα σημείο ελέγχου και επικοινωνιών στο Chasovoy Yar, ένα προπύργιο στην Kleshcheevka, ένα σημείο ελέγχου drone στο Kirovo, ένα φορτηγό και ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης στο Lastochkino.
Στην κατεύθυνση του Donetsk η ομάδα μάχης «Νότος» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απέκρουσε 3 επιθέσεις του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο εχθρός έχασε έως και 190 στρατιώτες και 5 μονάδες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού τύπου M777, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (7/10/2023).

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 12 προπύργια της Ουκρανίας στο νότιο Donetsk

Οι μαχητές της Ρωσικής Ομάδας Μάχης βελτίωσαν τις τακτικές τους θέσεις στη νότια κατεύθυνση του Donetsk καθώς κατέλαβαν 12 ουκρανικά οχυρά.
«Οι ρωσικές ομάδες επίθεσης βελτίωσαν τις τακτικές τους θέσεις κοντά στη Novomikhailovka, βόρεια της Nikolskoye, δυτικά της Novodonetskoye και της Novozlatopol».
«Περισσότερα από 12 εχθρικά οχυρά έχουν καταληφθεί

Σε απάντηση στις τρέχουσες προσπάθειες του Κιέβου να επιτεθεί στη ρωσική Κριμαία και στις περιοχές της πρώτης γραμμής, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές της Οδησσού, του Κιέβου, του Kharkiv και αλλού.

Η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού στις περιοχές Izmail, Reni και Belgorod-Dniester δέχτηκε άλλη μια μαζική επίθεση.
Ένα από τα χτυπήματα είχε στόχο τη διέλευση του πορθμείου στην Ορλόβκα.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την καταστροφή ενός ακόμη σιτοβολώνα.

Μια συνδυασμένη επίθεση UAV και πυραύλων στόχευσε το κέντρο του Kharkiv.
Οι τοπικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η πόλη χτυπήθηκε από πυραύλους Iskander, οπότε δεν είχαν χρόνο να ηχήσουν οι σειρήνες.
Σύμφωνα με επίσημους ισχυρισμούς, ρωσικά πλήγματα έπληξαν τις περιοχές του Κιέβου.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ζημιές σε ένα συγκεκριμένο «οικιστικό κτίριο».
Ωστόσο, η απευθείας επίθεση ρωσικού πυραύλου σε ένα σπίτι όπου φέρεται να κοιμόντουσαν άμαχοι, φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μόνο ενός παιδιού.
Μάλιστα, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες από τοπικές πηγές, ένας από τους στόχους στην περιοχή του Kharkiv ήταν ένα ξενοδοχείο όπου βρισκόταν στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ και μισθοφόροι.
Αναφέρθηκε ότι το τοπικό ξενοδοχείο Reikartz καταστράφηκε.
Αυτή η αλυσίδα ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ξένους «εκπαιδευτές».


Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ένας άλλος στόχος στην περιοχή του Kharkiv ήταν το τοπικό διοικητήριο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, όπου συντονίζονταν οι επιθέσεις ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς στο έδαφος της ρωσικής περιοχής Belgorod. Αξιοσημείωτο είναι ότι την παραμονή των χτυπημάτων, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για πολυάριθμες τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία, ήρθε στην πόλη.

Πάνω από 50 Ουκρανοί σκοτώθηκαν στη Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν έως και 50 Ουκρανούς στρατιώτες ενώ κατέστρεψαν ένα οβιδοβόλο Msta-B, ένα πυροβόλο D-20 και ένα πυροβόλο M-46 στην περιοχή Zaporizhia, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Διευκρίνισε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε στο προσωπικό και τον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού στην περιοχή των χωριών Uspenovka, Rabotino και Malaya Tokmachka στη Zaporizhia.

Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά….

Στις 4 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο Donetsk ανέφεραν ότι ολόκληρη η ουκρανική διμοιρία παραδόθηκε και εγκατέλειψε το προπύργιο τους.
Το βίντεο επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 17 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν χωρίς μάχη.
Ως αποτέλεσμα, το προπύργιο τους τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Οι Ουκρανοί επικοινώνησαν με τη ρωσική πλευρά μέσω του ειδικού ραδιοφωνικού καναλιού που ονομάζεται «Βόλγα». Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις και αφού οι Ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους παρασχεθεί η αξιοπρεπής μεταχείριση υπό ρωσική αιχμαλωσία και ότι τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα αποκαλυφθούν στον ουκρανικό στρατό, η μονάδα συμφώνησε να καταθέσει τα όπλα.
Οι παραδοθέντες Ουκρανοί στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι τους δόθηκε εντολή να κρατήσουν τον έλεγχο των θέσεων ακόμη και αφού τελείωσαν τα πυρομαχικά τους.
Τα σώματα των σκοτωμένων και των τραυματιών δεν απομακρύνθηκαν από τα χαρακώματα.
Στις 5 Οκτωβρίου, ένα άλλο βίντεο που γυρίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις έδειχνε ακόμη έξι Ουκρανούς στρατιώτες που παραδόθηκαν στην περιοχή Bakhmut.
Ουκρανοί στρατιώτες εξήγησαν ότι παραδόθηκαν αφού δέχθηκαν τα πυρά ουκρανικής ομάδας.
O Ουκρανικός στρατός έριξε αρχικά μια ομάδα 8 στρατιωτών της διμοιρίας αντιαρματικών σε επίθεση χωρίς τρόφιμα, και απαραίτητο εξοπλισμό.
Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και οι άλλοι παραδόθηκαν.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα από τις πολυάριθμες περιπτώσεις παράδοσης.
Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που δεν θέλουν να πολεμήσουν αυξάνεται ραγδαία.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα διαφόρων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στο μέτωπο.
Το χαμηλό ηθικό, η ανεπαρκής εκπαίδευση, η στάση της διοίκησης τους και οι ομάδες φραγμού που τους σπρώχνουν στο θάνατο αναγκάζουν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να παραδοθούν.
Όλο και περισσότεροι από αυτούς συνειδητοποιούν ότι η ρωσική αιχμαλωσία είναι πολύ καλύτερη από τον θάνατο από τα χέρια των δικών τους συντρόφων.
Αυτό οφείλεται επίσης στην ενεργό εκστρατεία ρωσικής προπαγάνδας στο μέτωπο, η οποία παρέχει στους Ουκρανούς στρατιώτες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς να παραδοθούν με ασφάλεια και να σώσουν τη ζωή τους.

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_62023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_62023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_62023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_62023.png
Pyatykhatky_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_62023_2.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης