Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Στα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα έχουμε προσγειώσει διαστημόπλοιο στον Άρη

Elon Musk: Στα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα έχουμε προσγειώσει διαστημόπλοιο στον Άρη
Ο CEO της Space-X αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του την Πέμπτη (5/10) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μπακού
Ο Elon Musk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να προσγειώσει ένα διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια.
Ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του την Πέμπτη (5/10) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου συμμετείχε σε forum ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Clay Mowry, τον πρόεδρο της Διεθνούς Αστροναυτικής Ομοσπονδίας.

gregregrger.JPG

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το πότε το Starship θα μπορούσε να επιτύχει προσγείωση χωρίς πλήρωμα στον Άρη, ο Musk απάντησε: «Νομίζω τρία ή τέσσερα χρόνια».
Επίσης, ανέλυσε, τις πιθανές δυνατότητες του Starship, οραματιζόμενος σενάρια όπως «πρωινό στο Λος Άντζελες, μεσημεριανό γεύμα στο Λονδίνο, δείπνο στη Σιγκαπούρη και μετά επιστροφή στο Λος Άντζελες για ύπνο».
«Νομίζω ότι είναι κάπως εφικτό μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να κάνουμε μια δοκιμαστική προσγείωση χωρίς πλήρωμα εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Space-X.
Αν και διευκρίνισε ότι δε θέλει να θέτει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά, αναφέρθηκε στην μακρόπνοη φιλοδοξία του, ώστε κάποια στιγμή ένας πύραυλος Starship να είναι σε θέση να διευκολύνει την μετάβαση ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης