Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Δεν είχα επιλογή» παραδέχεται τώρα ο Biden, μετά την «κωλοτούμπα» για την επέκταση του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: «Δεν είχα επιλογή» παραδέχεται τώρα ο Biden, μετά την «κωλοτούμπα» για την επέκταση του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό
«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» παραδέχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δικαιολογήθηκε σήμερα για την επέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε επιλογή» παρά μόνο να διαθέσει τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί για την κατασκευή νέων τμημάτων του φράχτη αυτού στο Τέξας, ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές στην περιοχή.
«Μου είπαν ότι δεν είχα επιλογή» είπε ο Biden μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι εφόσον το Κογκρέσο έχει εγκρίνει νομοθεσία για την κατασκευή κάποιου πράγματος, είτε αυτό είναι ένα αεροπλανοφόρο είτε είναι ένας τοίχος, εκείνος δεν μπορεί να δηλώσει ότι δεν του αρέσει και δεν θα το πληρώσει.
Αναφερόμενος σε μια πιθανή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping τον επόμενο μήνα στο Σαν Φρανσίσκο, είπε ότι είναι ένα ενδεχόμενο αλλά δεν έχει προγραμματιστεί κάτι συγκεκριμένο μέχρι αυτή τη στιγμή.
Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Σι στη σύνοδο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού που θα διεξαχθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια.
Τους τελευταίους μήνες, Πεκίνο και Ουάσινγκτον ξανάρχισαν τον διάλογο, με αλλεπάλληλες επισκέψεις υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στην Κίνα.
Όμως οι διμερείς σχέσεις παραμένουν τεταμένες, με τις εμπορικές διαφορές και το ζήτημα της Ταϊβάν να είναι οι πιο ακανθώδεις διαφορές μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης