Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρος ο Orban για Ουκρανία: Ποτέ μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο δεν έχει ενταχθεί στην ΕΕ

Ξεκάθαρος ο Orban για Ουκρανία: Ποτέ μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο δεν έχει ενταχθεί στην ΕΕ
Οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ εγείρουν «πάρα πολλά ερωτήματα», σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δεχτεί ποτέ στις τάξεις της μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, επομένως η αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ απαιτεί ειδικό έλεγχο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Στο σχόλιο αυτό προέβη κατά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ισπανική πόλη Γρανάδα, όπου αξιωματούχοι συζήτησαν μεταξύ άλλων την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ.
Οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ εγείρουν «πάρα πολλά ερωτήματα», σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Επειδή η ΕΕ δεν έχει ποτέ στο παρελθόν εξετάσει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία «απαιτεί στρατηγική αναθεώρηση», είπε ο Orban.
«Πρέπει να καταλάβουμε γιατί η ένταξη της Ουκρανίας θα ήταν καλή για την ΕΕ, ποιες θα ήταν οι συνέπειες αυτής της απόφασης, πόσο θα κόστιζε στην Ένωση», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Τόνισε επίσης ότι εάν η Ουκρανία γίνει δεκτή στην ΕΕ, θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα «όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και, για παράδειγμα, στον τομέα της πολιτικής συνοχής και της γεωργίας».
Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στην ΕΕ «μια εντελώς νέα γεωργία θα αναδυθεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα υποστηρίξει τη φιλοδοξία της Ουκρανίας να γίνει μέλος της ΕΕ έως ότου η Ουκρανία αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας στην Υπερκαρπαθία συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός της να χρησιμοποιεί τη μητρική της γλώσσα, υπενθυμίζει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης