Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Lukashenkο (Λευκορωσία): Οι ΗΠΑ εξωθούν τη Ρωσία σε ακραία μέτρα - Το «κόκκινο κουμπί» είναι πια στο τραπέζι

Προειδοποίηση Lukashenkο (Λευκορωσία): Οι ΗΠΑ εξωθούν τη Ρωσία σε ακραία μέτρα - Το «κόκκινο κουμπί» είναι πια στο τραπέζι
«Η Ρωσία θα πάρει το κόκκινο κουμπί και θα το βάλει στο τραπέζι» τόνισε με νόημα ο Λευκορώσος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι η κλιμάκωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών ωθεί τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει ακραία μέτρα.
«Η έξαρση των εντάσεων και η κλιμάκωση θα οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου [η Ρωσία] θα πάρει το κόκκινο κουμπί και θα το βάλει στο τραπέζι», τόνισε ο Lukashenko κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εκπαιδευτική εγκατάσταση του Υπουργείου Άμυνας στην περιοχή της Βρέστης, όπως μεταδίδει το κανάλι του Telegran Pul_1, επικαλούμενο πληροφορίες από το Προεδρικό Γραφείο.
Όπως εξηγεί το σχετικό ρεπορτάζ, ο Lukashenko εκτιμά, έτσι, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυτές που πίεζαν τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει ακραία μέτρα και όχι το αντίθετο, όπως διαδίδει η Δύση.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος υπογραμμίζει, λοιπόν, ότι η Μόσχα εξωθείται στη χρήση «των πιο τρομερών όπλων», υπονοώντας έτσι ότι αυτός ο πόλεμος μπορεί να γίνει ακόμα και πυρηνικός εάν η Δύση εξακολουθεί να πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον ο Lukashenko διερωτήθηκε με νόημα «ο Volodymyr Zelensky και ο στρατός του μπορεί να είναι οπλισμένοι με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Ας είναι ακόμη βεληνεκούς 300 χιλιομέτρων. Φανταστείτε ισχυρούς πυραύλους να χτυπούν 300 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Πιστεύετε ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο στρατός του θα κάθονται να παρακολουθούν κάτι τέτοιο με ηρεμία;»
Για το λόγο αυτό, το πρακτορείο ειδήσεων BelTA διευκρινίζει ότι «η ρωσικά απάντηση» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο [κλιμάκωσης από την ουκρανική πλευρά «θα είναι κολοσσιαία».
Επιπλέον, ο Λευκορώσος ηγέτης συνέχισε προειδοποιώντας: «Για άλλη μια φορά, κάποιοι ανόητοι πιστεύουν ότι θα παραμείνουν ασφαλείς πέρα ​​από τον ωκεανό. Θα παρασύρουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυτόν τον σοβαρό πόλεμο»
Νωρίτερα, ο Lukashenko είχε προτρέψει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μην προμηθεύουν με σύγχρονα όπλα την Ουκρανία.
Τόνισε ότι οι ΗΠΑ ήταν αυτές που είχαν ξεκινήσει όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις στην ευρωπαϊκή περιοχή και, φυσικά, ότι επωφελήθηκε το μέγιστο από αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης