Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kovalenko (Oυκρανία) δήλωσε ανοιχτά αυτό που γνώριζε όλος ο πλανήτης: «Είμαστε 100% εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ στρατιωτικά»

Ο Kovalenko (Oυκρανία) δήλωσε ανοιχτά αυτό που γνώριζε όλος ο πλανήτης: «Είμαστε 100% εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ στρατιωτικά»
Ωμή παραδοχή του Ουκρανού συνταγματάρχη στην Washington Post
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαρτώνται πλήρως από τις ΗΠΑ και οι περαιτέρω αποστολές όπλων είναι εξαιρετικά απαραίτητες, όπως παραδέχεται ο Ουκρανός συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου Gennady Kovalenko.
Άλλωστε εχθές (6/10), ο ίδιος Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνέδεσε τη μείωση της υποστήριξης της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο με την αυξανόμενη «πολιτική καταιγίδα» στις ΗΠΑ και κάλεσε τα κράτη της ΕΕ να δράσουν ανεξάρτητα υπό αυτές τις συνθήκες.
Ωστόσο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι η ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να υποκαταστήσει τη βοήθεια που ανέστειλαν οι ΗΠΑ.
Ως εκ τούτου σήμερα (6/10) ήρθε η ωμή παραδοχή του αξιωματούχου του ουκρανικού επιτελείου Kovalenko στην Washington Post, που υποστήριξε ότι «είμαστε 100% εξαρτημένοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ο ουκρανικός στρατός απαιτεί συνεχείς και πιθανώς ακόμη και διευρυμένες αποστολές όπλων από τις ΗΠΑ, καθώς πιστεύει ότι οι εχθροπραξίες δεν είναι πιθανό να τελειώσουν σύντομα.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavel Klimkin δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι Ουκρανοί πολίτες έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση.

Φθορά στο Κίεβο, κούραση στις Βρυξέλλες

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, το 2022, ο ουκρανικός λαός μπήκε στη σύγκρουση, αλλά τώρα όλοι συνειδητοποιούν ότι οι εχθροπραξίες μετατρέπονται σε έναν μακρόσυρτο πόλεμο φθοράς.
Ακόμα και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν όλο και συχνότερα ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν «κουραστεί» από την Ουκρανία, και ειδικότερα τον ηγέτη της Zelensky.
Στις 4 Οκτωβρίου, η Le Monde σημείωσε ότι η «μαγεία του Zelensky» ξεθωριάζει, καθώς τα λόγια του τώρα είτε πέφτουν στο κενό είτε ενοχλούν τους συμμάχους που έχουν βαρεθεί να ακούν ότι δεν δίνουν αρκετά.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας στις 4 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Rob Bauer δήλωσε ότι το απόθεμα όπλων για την Ουκρανία εξαντλείται.
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο βραχυπρόθεσμος συμβιβασμός για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ, που δεν περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, σημαίνει ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εχθροπραξίες και θα οδηγήσει στην «πτώση του καθεστώτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης