Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχονται... ή ήρθαν; Μαρτυρίες για σχεδόν 2.000 θεάσεις UFO στο Μέριλαντ των ΗΠΑ

tags :
Έρχονται... ή ήρθαν; Μαρτυρίες για σχεδόν 2.000 θεάσεις UFO στο Μέριλαντ των ΗΠΑ
Η συζήτηση για τα UFO είναι… "πυρετώδης" στις αίθουσες του Κογκρέσου, εντός του Πενταγώνου και στα μέσα ενημέρωσης
Το μυστήριο για την ύπαρξη ή μη UFO (ΑΤΙΑ) ή UAP (ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα) επανέρχεται δυναμικά, καθώς στις ΗΠΑ αναζοπυρώνεται η μανία με τα λεγόμενα ανεξήγητα φαινόμενα. Η πολιτεία του Μέριλαντ έχει αναφέρει 1.923 περιπτώσεις στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO (National UFO Reporting Center – NUFORC) από το 1995.
Πάντως οι μαρτυρίες διαφέρουν. Άλλες αναφέρουν ένα "μαύρο τρίγωνο με πράσινα φώτα", άλλες για έναν "κλασικό ιπτάμενο δίσκο" άλλες για σκάφος σε σχήμα οβάλ που "έμεινε ακίνητο για περίπου ενάμιση λεπτό" και άλλα.
Οι αναφορές για το συγκεκριμένο φαινομένο έχουν συλλεχθεί σε μια βάση δεδομένων που δείχνει ότι η πρώτη καταγεγραμμένη θέαση στο Μέριλαντ χρονολογείται από τις 15 Μαΐου 1946 — αλλά δεν είχε αναφερθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
Για δεκαετίες, η επίσημη πολιτική της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) ήταν ότι οι πιλότοι εμπορικών αεροσκαφών και άλλοι πολίτες δεν πρέπει να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν για UAP ή UFO στην αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία.
Πλέον, όπως γράφει η Daily Mail, ο διευθυντής του NUFORC, Πίτερ Ντάβενπορτ, ανέφερε ότι η ομάδα του κατακλύζεται από νέες αναφορές, καθώς η συζήτηση για τα UFO είναι… "πυρετώδης" στις αίθουσες του Κογκρέσου, εντός του Πενταγώνου και στα μέσα ενημέρωσης.
"Είναι ενθαρρυντικό για μένα που τόσοι πολλοί άνθρωποι λύνουν τώρα τη σιωπή τους", είπε στο CBS News ο Ντάβενπορτ. "Λαμβάνουμε πολύ περισσότερες αναφορές από ό,τι μόλις πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Υπάρχουν αναφορές UFO πιθανώς από τις περισσότερες πόλεις της χώρας".
Πάντως, η Καλιφόρνια αναφέρεται ότι έχει τις περισσότερες θεάσεις UFO από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ, με περισσότερες από 15.000 μαρτυρίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για περισσότερα από 200 άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα μόνο για τη φετινή χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης