Τελευταία Νέα
Διεθνή

George Beebe (Πρώην Διευθυντικό στέλεχος CIA): Μεγάλος ο κίνδυνος να καταρρεύσει η βοήθεια της Δύσης προς Ουκρανία

George Beebe (Πρώην Διευθυντικό στέλεχος CIA): Μεγάλος ο κίνδυνος να καταρρεύσει η βοήθεια της Δύσης προς Ουκρανία
Ανεξάρτητα από την έκβαση της σύγκρουσης, η χρηματοδότηση και η διακυβέρνηση της Ουκρανίας θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τη Δύση, όχι για τη Ρωσία
Η πολιτική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες και η φθίνουσα υποστήριξη στην Ευρώπη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απότομη μείωση ή παύση της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, γράφει ο πρώην διευθυντής ανάλυσης της Ρωσίας στη CIA, George Beebe, σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.
«Αυτός ο συνδυασμός κόπωσης με την Ουκρανία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σημείο καμπής όταν η σταδιακή μείωση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία μετατραπεί σε απότομη πτώση ή πλήρη διακοπή», πιστεύει ο George Beebe.
Σύμφωνα με τον George Beebe, σε αυτή την αναγκαστική κατάσταση, η Ουκρανία δεν θα μπορεί ούτε να ζητήσει ειρήνη ούτε να κερδίσει τον πόλεμο.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της σύγκρουσης, η χρηματοδότηση και η διακυβέρνηση της Ουκρανίας θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τη Δύση, όχι για τη Ρωσία, πιστεύει ο George Beebe.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών πρότεινε επίσης ότι χωρίς μια πλήρη ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εύρεση οικονομικών χορηγών και η ροή των προσφύγων από αυτή τη χώρα θα οδηγήσει σε διασπάσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Η αμερικανική πολιτική, με τη σειρά της, θα πνιγεί σε διαφωνίες σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την ήττα της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο George Beebe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης