Διεθνή

Washington Post: Προς συνάντηση Biden – Xi Jinping το Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο

Washington Post: Προς συνάντηση Biden – Xi Jinping το Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο
Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αναφέρουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι
Το σενάριο μιας συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping στο Σαν Φρανσίσκο εντός του Νοεμβρίου επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος με Αμερικάνους αξιωματούχους να υποστηρίζουν πως υπάρχουν καλές πιθανότητες για την υλοποίηση του.
Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει μάλιστα πως στο Λευκό Οίκο έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για το σχεδιασμό αυτής της συνάντησης, η οποία θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον μια και μπορεί να επηρεάσει μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμα διεθνή ζητήματα - όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, το θέμα της Ταϊβάν -, αλλά και τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από μεγάλες εντάσεις.
Πάντως, επισημαίνεται πως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ως προς τη συνάντηση των δύο προέδρων, αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως μια συνάντηση Biden – Xi Jinping θα είναι μια ευκαιρία για σταθεροποίηση των σχέσεων των δύο κρατών.
Σημειώνεται πως στο Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην οποία είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει ο Xi Jinping.
Όπως αναφέρει η Washington Post, στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής της συνάντησης είναι πιθανό να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, ο ΥΠΕΞ της Κίνας, Wang Yi.
Τελευταία φορά που Biden και Jinping συναντήθηκαν, ήταν τον Νοέμβριο του 2020, στο περιθώριο της G20, στο Μαλί της Ινδονησίας.
Έκτοτε έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοδιάσκεψης άλλες πέντε φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης