Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Γερμανία: Το Ουκρανικό στην ατζέντα της συνάντησης Biden - Steinmeier

ΗΠΑ - Γερμανία: Το Ουκρανικό στην ατζέντα της συνάντησης Biden - Steinmeier
Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιβεβαιώσει «τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων»
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιβεβαιώσει «τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και η κοινή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στους ρώσους εισβολείς», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Από το γραφείο του γερμανού προέδρου στο Βερολίνο, έγινε γνωστό ότι ο Σταϊνμάιερ ταξιδεύει στην Ουάσινγκτον αποδεχόμενος πρόσκληση του Μπάιντεν.
Είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών από τότε που ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ – πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας – ανέλαβε την προεδρία της χώρας του.
Στις 6 Οκτωβρίου εορτάζεται η Ημέρα Γερμανοαμερικανών, με αφορμή την ίδρυση της Germantown στην Πενσιλβάνια (6 Οκτωβρίου 1683) από τους πρώτους γερμανούς μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης