Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτικά κυνική η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας: Η Ουκρανία ήταν ένας «φθηνός τρόπος» να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία

Αποκαλυπτικά κυνική η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας: Η Ουκρανία ήταν ένας «φθηνός τρόπος» να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία
Ως φθηνό τρόπο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας χαρακτήρισε την Ουκρανία η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας
Σχετικά Άρθρα
Τις πραγματικές επιδιώξεις της Δύσης στον πόλεμο αντιπροσώπων, που διεξάγει στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία αποκάλυψε με πρωτοφανή κυνισμό η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Kajsa Ollongren.
Με αποκαλυπτική ωμότητα τόνισε ότι η συνεχιζόμενη στήριξη της Ουκρανίας με εξοπλισμό και χρήματα ήταν ένας…. «φθηνός τρόπος» για την αποδυνάμωση και εξουδετέρωση της Ρωσίας.
Κατά την ομιλία της στο Forum Ασφάλειας της Βαρσοβίας, η Ollongren κάλεσε τις δυτικές χώρες να συνεχίσουν να στέλνουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.
«Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ», επεσήμανε.

«Ανησυχούμε για ΗΠΑ»

«Υπάρχουν φυσικά λόγοι να ανησυχούμε», είπε η Kajsa Ollongren απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο αισιόδοξη είναι ότι η Δύση μπορεί να διατηρήσει την υποστήριξη για όσο χρόνο χρειαστεί, φοβούμενη πως η υποστήριξη των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει λόγω εσωτερικής πολιτικής κρίσης που σχετίζεται με τις εκλογές.
Ισχυρίστηκε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν επιταχύνει την υποστήριξη που «εξέπληξε την Ουκρανία, η οποία σίγουρα με τη σειρά της εξέπληξε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και το Κρεμλίνο».
«Επίσης εκπλήξαμε τους εαυτούς μας, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά και το έχουμε αποδείξει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το συνεχίσουμε», συνέχισε προκλητικά.
Παραδεχόμενη ότι πρόκειται για πόλεμο αντιπροσώπων, τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας δεν αφορά την Ουκρανία αλλά την ασφάλεια της Ευρώπης.
Επομένως συμπλήρωσε, είναι εξίσου σημαντικό να συνεχίσουμε την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ιδιαίτερα ανήσυχη φάνηκε για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως απλώς θα περιμένουμε και θα δούμε πώς θα πάνε οι αμερικανικές εκλογές».
Κάλεσε δε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να βρίσκονται σε επαφή με τους Αμερικανούς ομολόγους τους.
Τόνισε εξάλλου ότι εάν μειωθεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Ρωσία: Δεν ενδιαφέρονται για τις απώλειες ζωών

Η δήλωση της υπουργού Άμυνας της Ολλανδίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρονται για τις απώλειες ζωών που συνεπάγεται η παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης, τόνισε η ρωσική πρεσβεία στη Χάγη.
«Ακόμη μια απόδειξη ότι η στήριξη αυτή ποτέ δεν αφορούσε τις ευρωπαϊκές αξίες ή τον λαό της Ουκρανίας».
Πάντα αφορούσε την καταπολέμηση της Ρωσίας.
Ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι απλώς ένας φτηνός τρόπος για τους Ολλανδούς αξιωματούχους να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους», έγραψε η ρωσική πρεσβεία στο Telegram.

Μία αντεπίθεση που πνίγεται στο αίμα

Υπενθυμίζεται ότι με την πίεση της Δύσης οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν μία αντεπίθεση από τις 4 Ιουνίου, η οποία κυριολεκτικά πνίγεται στο αίμα χωρίς κανένα εδαφικό κέρδος.
Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιώτες ενώ μόνο τον Σεπτέμβριο οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 17.000.
Συνολικά στην ειδική επιχείρηση, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 400.000 νεκρούς.
Επίσης οι Ουκρανοί έχασαν 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

Medvedev: Τα σημάδια εξάντλησης της Δύσης είναι εμφανή

Η Δύση επιδιώκει να «επιβάλει» τη διαδικασία διαπραγματεύσεων που θα συνέβαλαν στην αποδυνάμωση της Ρωσίας ενώ ταυτόχρονα θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να συσσωρεύσει δυνάμεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Τα σημάδια ότι η Δύση εξαντλείται είναι εμφανή. Αυτό περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση, επειδή είναι αδύνατο να ξοδέψεις πολλά σε μια ξένη χώρα, γιατί αυτό θα εξοργίσει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην Ευρώπη και ακόμη και στις ΗΠΑ», είπε ο Medvedev.
Εν τω μεταξύ, η Δύση καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα για να φέρει τη Ρωσία «σε κάποια γραμμή διαπραγματεύσεων ώστε ο εχθρός μας να πάρει μια ανάσα, για παράδειγμα».
«Στόχος τους είναι να επιβάλουν κατά κάποιο τρόπο μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που θα συνέβαλε στην αποδυνάμωση της Ρωσίας και, από την άλλη πλευρά, θα βοηθήσουν τον εχθρό μας να συσσωρεύσει δυνάμεις», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης