Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομιλία υπεροχής από τον Putin: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση, δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν

Ομιλία υπεροχής από τον Putin: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση, δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν
«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση, δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν» υποστήριξε από το βήμα της 20ής συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai στο Sochi ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε ερώτημα για το αν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει καταστεί παρωχημένο.
«Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», σημείωσε, ενώ τόνισε: «Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο.
Πάντως, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία».
Κατόπιν, ο Putin υποστήριξε ακόμη ότι «η Δύση δημιουργεί “νέο σιδηρούν παραπέτασμα”», επομένως η σύγκρουση δεν είναι «ιμπεριαλιστική ή εδαφική», αλλά αφορά την παγκόσμια τάξη και ότι η Δύση, η οποία «έχει χάσει την ηγεμονική της δύναμη και χρειάζεται πάντα έναν εχθρό, έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα τελευταία 20 χρόνια συνέβησαν στον κόσμο πολύ σοβαρές αλλαγές. 
Η παγκόσμια τάξη άλλαξε, ο χρόνος φαίνεται να συρρικνώθηκε.
Προηγουμένως, η δυτική ευημερία επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό με την καταλήστευση ολόκληρου του πλανήτη και την ατελείωτη επέκτασή του ΝΑΤΟ.
Πρέπει να καταστεί προφανές ότι η προσπάθεια των ισχυρότερων χωρών να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε άλλους είναι απαράδεκτη.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να έχει τεράστια συνεισφορά στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αλλά η προθυμία και η ευγένειά της παρερμηνεύτηκαν ως υπακοή.
«Κανείς δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, επειδή η Δύση είναι πολύ αλαζονική.
Αυτό αποτυπώνεται και στην Ουκρανία: η ουκρανική κρίση δεν είναι εδαφική, η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να κατακτήσει νέα εδάφη.
Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τη σύγκρουση, αντίθετα, στόχος της είναι να τερματίσει τη σύγκρουση.
Δεν είναι η Ρωσία που απειλεί το Donbass με βομβαρδισμούς, εκφοβίζει για σχεδόν μια δεκαετία την Κριμαία, χρησιμοποίησε τανκς και σκότωσε ανθρώπους, αλλά η Ουκρανία.
Από την άλλη, η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 90.000 άτομα από την έναρξη της αντεπίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, μια διαρκής ειρήνη μπορεί εδραιωθεί μόνο όταν όλοι αισθανθούν ασφαλείς, αντιληφθούν ότι οι απόψεις τους γίνονται σεβαστές και ότι υπάρχει ισορροπία στον κόσμο, όταν κανείς δεν θα είναι σε θέση να αναγκάσει τους άλλους να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως θέλει ο ηγεμόνας» τόνισε ο Putin.

Για Ινδία

Οι δε δυτικές προσπάθειες να απομακρυνθεί η Ινδία από τη Ρωσία είναι άσκοπες, καθώς η Ινδία είναι μια ανεξάρτητη χώρα.
«Η ινδική ηγεσία, θέλω να πω, είναι ανεξάρτητη, εθνικά προσανατολισμένη και νομίζω ότι αυτές οι προσπάθειες [να απομακρυνθεί η Ινδία από τη Ρωσία] δεν έχουν νόημα, παρ’ όλα αυτά επιμένουν» είπε ο Putin, συμπληρώνοντας:
Ο ρόλος της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής πρέπει να αυξηθεί στην παγκόσμια σκηνή, οι απόψεις τους πρέπει να γίνονται σεβαστές.
Επίσης, η συνεργασία Ρωσίας - Κίνας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, έχει εποικοδομητικό χαρακτήρα».
«Ο ρωσικός πολιτισμός δεν μπορεί να διαιρεθεί»
Κατόπιν, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο ρωσικός πολιτισμός δεν μπορεί ούτε να αναχθεί σε κοινό παρονομαστή ούτε να θεωρηθεί συνδυασμός χωριστών μερών.
«Ο ρωσικός πολιτισμός δεν μπορεί να περιοριστεί σε έναν κοινό παρονομαστή.
Ούτε μπορεί να διαιρεθεί, γιατί υπάρχει μόνο ως σύνολο — τόσο πνευματικά όσο και πολιτιστικά» τόνισε, προσθέτοντας:
«Την επαύριον η κατάσταση στη Δύση μπορεί να αλλάξει, εσωτερικές πολιτικές αλλαγές είναι πιθανές μετά τις επικείμενες εκλογές και θα προωθηθούν ακριβώς αντίθετες απόψεις.
Η Ρωσία υποστηρίζει την ισότητα όλων των χωρών, κανείς δεν πρέπει να εξαρτάται από τους άλλους
Είναι έτοιμη για εποικοδομητική αλληλεπίδραση με όλες τις χώρες και για σκληρή αντίσταση σε όσους υποστηρίζουν τη δικτατορία του ενός.
Οι δυτικοί συνάδελφοί μας δίνουν εντολές ποια πολιτική πρέπει να ασκηθεί, πράττοντάς το με βλακώδη τρόπο - αυτό είναι μια εκδήλωση αποικιοκρατικής σκέψης.
Και γενικά, επιτρέψτε μου, οι δυτικοί συνάδελφοί μας, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο θέτουν τέτοιους κανόνες κατά τη θέλησή τους, αλλά καθοδηγούν επίσης ποιος και πώς πρέπει να τους εκπληρώσει, ποιος και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται γενικά.
Αυτή είναι η ίδια εκδήλωση της αποικιακής σκέψης».
«Περιμένουμε τουλάχιστον να επικρατήσει ο κοινός νους.
Όσο για το αν η Δύση μπορεί ή δεν μπορεί να δώσει βοήθεια στην Ουκρανία...
Λοιπόν, φυσικά και θα το κάνουν.
Αλλά βλέπω προβλήματα στην επέκταση της παραγωγής και στην αύξηση των χρημάτων που δαπανώνται για τον πόλεμο, παρατείνοντας αυτήν τη σύγκρουση».
Ο Putin δήλωσε ότι δεν κοστίζει τίποτα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να τυπώνουν χρήματα και να τα διανέμουν σε όλο τον κόσμο, τύπωσαν πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Covid.

Περαιτέρω, στη σύγκρουση, η Ρωσία υπερασπίζεται τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, είπε ο Putin απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «σύγκρουση πολιτισμών».
«Κατ’ αρχάς, δεν ξέρω τι πολιτισμό υπερασπίζονται οι άνθρωποι στην άλλη πλευρά της πρώτης γραμμής» πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Οι δαπάνες για την Άμυνα και την Aσφάλεια της Ρωσίας σχεδόν διπλασιάστηκαν, τώρα στο 6% του ΑΕΠ.

Για Αρμενία

Ερωτηθείς για Αρμενία είπε: Επί 15 χρόνια η Ρωσία πρότεινε στην Αρμενία να συμβιβαστεί και να επιστρέψει 5 εδαφικές περιοχές στο Αζερμπαϊτζάν και να κρατήσει δύο, αλλά το Ερεβάν αρνήθηκε.
Ο Putin κατέρριψε επίσης τις κατηγορίες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michael ότι «η Ρωσία πρόδωσε την Αρμενία», τόνισε ότι η Δύση δεν έχει ηθικό δικαίωμα να κάνει διάλεξη στη Ρωσία για «προδοσία», σημειώνοντας ότι η Δύση θα έπρεπε να είχε σκεφτεί την τύχη των Αρμενίων στο Καραμπάχ.
«Κανείς δεν αναγνώρισε το Καραμπάχ όταν κήρυξε την ανεξαρτησία του, ακόμη και η Αρμενία, κάτι που είναι περίεργο» κατέληξε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης