Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία) από Λέσχη Valdai: «Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε»

Putin (Ρωσία) από Λέσχη Valdai: «Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε»
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του, ως η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε έκταση, δεν είχε καμία ανάγκη να «κλέψει» έδαφος από την Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, μέσω της ετήσιας ομιλίας του στη Λέσχη Valdai, ανέδειξε και πάλι τη γνωστή θέση του πως «Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον λεγόμενο "πόλεμο" στην Ουκρανία», αλλά τουναντίον η επιχείρηση της Μόσχας έρχεται για «να τον τερματίσει».
Άλλωστε, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του, ως η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε έκταση, δεν είχε καμία ανάγκη να «κλέψει» έδαφος από την Ουκρανία.
Αναλύοντας την τακτική της Δύσης, ο Putin τόνισε μάλιστα ότι «η επιθυμία να οδηγηθεί ο κόσμος σε μια κατάσταση διαρκούς αντιπαράθεσης μεταξύ "εμείς" και "αυτοί" είναι μια φαύλη κληρονομιά του 20ού αιώνα. Είναι προϊόν της δυτικής πολιτικής κουλτούρας. Η Δύση χρειάζεται πάντα έναν εχθρό».
Ενώ εξήγησε ότι «η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας "ηγεμόνας" που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός κριτής της αλήθειας στον πλανήτη».
Επίσης, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως η Δύση «έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας» λόγω της «αποικιοκρατικής λογικής» των ΗΠΑ, για τις οποίες σχολίασε πως δεν έχουν δικαίωμα να παραδίδουν «μάθημα» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

«Με ποιό δικαίωμα κάνετε προειδοποιήσεις;»

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Vadimir Putin απασφάλισε κατά της Δύσης, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της στο παγόσμιο στερέωμα.
«Όλη την ώρα ακούμε "Πρέπει", "Πρέπει", "Σας προειδοποιούμε σοβαρά". Ποιοι είστε εσείς τέλος πάντων; Ποιο δικαίωμα έχετε να προειδοποιείτε κάποιον; Ίσως είναι καιρός να απαλλαγείτε εσείς οι ίδιοι από την αλαζονεία σας, να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε έτσι απέναντι στον κόσμο» σημείωσε με νόημα.
Ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως η Ρωσία βλέπει όλους τους πολιτισμούς ως ίσους και είναι έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία», ενώ αντιθέτως η Δύση, έχοντας ξεχάσει την έννοια του συμβιβασμού, βλέπει κάθε χώρα που της αντιτάσσεται ως εχθρό και ανέφερε ως παραδείγματα την Κίνα, την Ινδία και τις αραβικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης