Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αποσύρουν σταδιακά τη μοίρα F-15 από την Ιαπωνία

Οι ΗΠΑ αποσύρουν σταδιακά τη μοίρα F-15 από την Ιαπωνία
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι η άφιξη του F-15C στην αεροπορική βάση Kadena επιτρέπει στη 18η πτέρυγα, την πτέρυγα υποδοχής της αεροπορικής βάσης Kadena, Οκινάουα, Ιαπωνία, να λειτουργεί με ευελιξία σε έναν δυναμικό εναέριο χώρο και επιχειρησιακή περιοχή
Στις 2 Οκτωβρίου 2023, το F-15C Eagles από την 144η Πτέρυγα Μάχης που σταθμεύει στην αεροπορική βάση Fresno στην Καλιφόρνια έφτασε στην αεροπορική βάση Kadena στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Ο στόχος της ανάπτυξης είναι η διατήρηση μιας συνεχούς παρουσίας μαχητικών κατά τη σταδιακή επιστροφή του στόλου των F-15C/D Eagles του Kadena στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά την ανάπτυξή τους στο Keystone του Ειρηνικού, τα Eagles της Εθνικής Φρουράς θα συνεργαστούν με άλλα βαρέα, αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Kadena. Αυτή η συνεργασία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας συνεπούς και διαρκούς περιφερειακής ικανότητας μαχητικών.
Η υπηρεσία ανέφερε: «Μαζί, η ποικιλόμορφη σειρά μαχητικών, μαζί με κοινές και συμμαχικές δυνάμεις, ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υπεράσπιση της Ιαπωνίας, διασφαλίζοντας παράλληλα έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό μέσω μιας ισχυρής παρουσίας δυναμικών μαχητικών αεροσκαφών».
Ο αντισυνταγματάρχης Jon Vanbragt, ο διοικητής της 144ης Ομάδας Επιχειρήσεων, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της μοίρας για εκπαίδευση και συνεργασία με την ομάδα Kaden και τους διμερείς εταίρους τους.
Τα F-15C Eagles από την 144th Fighter Wing, Fresno Air Base, Καλιφόρνια, έφθασαν στην αεροπορική βάση Kadena, Ιαπωνία, στις 2 Οκτωβρίου 2023, για να εξασφαλίσουν συνεχή παρουσία μαχητικού μέσω της σταδιακής επιστροφής του στόλου Kadena των F-15C/D Eagles στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τόνισε ότι η δραστηριοποίηση στον Ινδο-Ειρηνικό παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για τους αεροπόρους και τους συμμάχους τους να ενισχύσουν τις συνεργασίες και να βελτιώσουν τις τακτικές τους.
Δύο μοίρες F-15C/D που εδρεύουν στην αεροπορική βάση Kadena στην Οκινάουα καταργούνται σταδιακά σε διάστημα δύο ετών. Αντικαθίστανται από περιστρεφόμενες μοίρες αεροσκαφών από τοποθεσίες τόσο απομακρυσμένες όπως η Αλάσκα.
Τους τελευταίους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν F -35, F-22 Raptor stealth και F-16 Fighting Falcons σε εκ περιτροπής βάση στην Ιαπωνία.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι η άφιξη του F-15C στην αεροπορική βάση Kadena επιτρέπει στη 18η πτέρυγα, την πτέρυγα υποδοχής της αεροπορικής βάσης Kadena, Οκινάουα, Ιαπωνία, να λειτουργεί με ευελιξία σε έναν δυναμικό εναέριο χώρο και επιχειρησιακή περιοχή.
Αυτό διασφαλίζει ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μαζί με τους συμμάχους εταίρους, βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας να παρέχουν ισχυρή και αξιόπιστη αεροπορική δύναμη, προστατεύοντας τελικά την άμυνα των συμμάχων των ΗΠΑ και προωθώντας μια ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Παρόλα αυτά, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι η απόφαση να αποσυρθούν οι δύο μόνιμες μοίρες F-15 του Kadena επηρεάζεται, εν μέρει, από το σημαντικό οπλοστάσιο πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς της Κίνας, που μπορούν να στοχεύουν αποτελεσματικά την Οκινάουα.

Η Ταϊβάν ζητά ταχεία παράδοση οπλικών συστημάτων

Εν τω μεταξύ, ως απάντηση στην κλιμακούμενη στρατιωτική απειλή που θέτει ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA), ο υφυπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Hsu Yen-pu, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισπεύσουν την παράδοση των κρίσιμων όπλων.
Ο Hsu τόνισε την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ταϊβάν και την επίτευξη στρατιωτικής αυτάρκειας ενόψει της αυξανόμενης πίεσης από τον PLA λόγω της νησιωτικής γεωγραφίας της Ταϊβάν.
Αντιμετωπίζοντας αυτήν την ανησυχία κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης αμυντικής βιομηχανίας ΗΠΑ-Ταϊβάν, που πραγματοποιήθηκε στη Βιρτζίνια και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Hsu προέτρεψε επίσης την Ουάσιγκτον να διευκολύνει τη δημιουργία ενός αυτοσυντηρούμενου συστήματος στην Ταϊβάν.
Αυτό το σύστημα θα επιβλέπει τους πλήρεις κύκλους ζωής ορισμένων αμερικανικών όπλων που αγόρασε η Ταϊβάν, διασφαλίζοντας ότι το νησί μπορεί να διαχειριστεί και να υποστηρίξει αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία ανεξάρτητα.
Ο υπουργός σημείωσε ότι με δεδομένο τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ είχαν αναγνωρίσει τη σημασία της επίσπευσης της παράδοσης οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν για την άμεση ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης