Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψύχωση, κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις: Ύποπτες ψυχιατρικές επιπτώσεις σε εμβολιασμένους για τον Covid

Ψύχωση, κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις: Ύποπτες ψυχιατρικές επιπτώσεις σε εμβολιασμένους για τον Covid
Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τα εμβόλια κατά του COVID-19 με ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού, ψύχωση που μπορεί να οδηγήσουν και στην αυτοκτονία
Σχετικά Άρθρα
Ξεκινώντας από τα τέλη του 2020 με την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID, ορισμένοι γιατροί αναφέρουν ότι έχουν δει μια αύξηση σε ψυχιατρικές ασθένειες.
Η ψυχίατρος Δρ Amanda McDonald παρατήρησε ένα κύμα ψυχιατρικής αποσταθεροποίησης μεταξύ των σταθερών ασθενών της. Εμφάνισαν εξάρσεις, που συχνά εκδηλώθηκαν με επιδεινωμένα ή νέα ψυχιατρικά συμπτώματα.
«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί», είπε η γιατρός στους The Epoch Times.
«Οι ασθενείς μου συνήθως παραμένουν σταθεροί». Αλλά πολλοί έφτασαν ξαφνικά στο ιατρείο με αϋπνία, κατάθλιψη και άγχος «χωρίς κανένα λόγο».
Αύξησε τις δόσεις φαρμάκων ορισμένων ασθενών ή πρόσθεσε νέα φάρμακα στο σχήμα τους, αλλά είχε μικρή επίδραση.
Αφού πέρασε πάνω από ένα χρόνο παρακολουθώντας τους ασθενείς της, η Δρ McDonald συνειδητοποίησε ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 μπορεί να συνδέονται με τις ψυχιατρικές τους ασθένειες.
Η Δρ Diane Counce, νευρολόγος και νευροακτινολόγος, παρατήρησε επίσης αύξηση του έντονου άγχους και επιδείνωση της διάθεσης ατόμων που παρακολουθεί.

Τα Στοιχεία

Σε αντίθεση με τη μυοκαρδίτιδα, δεν υπάρχει καμία πειστική απόδειξη ότι οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 προκαλούν ψυχιατρικές ασθένειες. Ωστόσο, πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τα εμβόλια κατά του COVID-19 με ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού, ψύχωση που μπορεί να οδηγήσουν και στην αυτοκτονία.
Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) είναι μια βάση δεδομένων αυτοαναφοράς που διαχειρίζονται τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση για έγκαιρα προειδοποιητικά σημάδια πιθανής ανεπιθύμητες ενέργειες.
Η VAERS έχει τεκμηριώσει πάνω από 9.400 και 1.600 περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης, αντίστοιχα, σε σχέση με τα εμβόλια COVID-19. Τα εμβόλια αποτελούν, αντίστοιχα, πάνω από το 60 τοις εκατό και έως και το 50 τοις εκατό όλων των αναφορών άγχους και κατάθλιψης για το VAERS.
id5502921-Pie-1.webp
Άλλες λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν 1.500 αναφορές κρίσεων πανικού (πάνω από το 80 τοις εκατό των αναφορών VAERS), πάνω από 1.100 περιπτώσεις παραισθήσεων (πάνω από 65 τοις εκατό) και 975 περιπτώσεις ευερεθιστότητας (10 τοις εκατό).

Ψύχωση

Η ψύχωση περιλαμβάνει τόσο παραισθήσεις όσο και παράνοιαΣε μελέτες περιπτώσεων έχουν αναφερθεί οξέα επεισόδια μετά τη λήψη των εμβολίων.
Στη Βραζιλία, μια προηγουμένως υγιής γυναίκα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ανέπτυξε ανθεκτική ψύχωση μέσα σε 24 ώρες από τη λήψη του εμβολίου mRNA COVID-19. Ήταν επιθετική, είχε αποδιοργανωμένες σκέψεις και πίστευε ότι την καταδίωκαν στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί την αντιμετώπισαν με αντιψυχωσικά και σταθεροποιητές της διάθεσης, αλλά τέσσερις μήνες νοσηλείας αργότερα, μόνο η συμπεριφορά της είχε βελτιωθεί. Η ψύχωση της παρέμεινε.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά τον εμβολιασμό, ο αποκλεισμός άλλων πιθανών αιτιών και η απουσία γενετικής προδιάθεσης «δείχνουν ότι η ψυχιατρική ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο», έγραψαν ερευνητές από το All India Institute of Medical Sciences and District Hospital στην αναφορά του περιστατικού.
Στη βιβλιογραφία έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις ψύχωσης που διαρκούν αρκετές ημέρες, εβδομάδες και μήνες.
Τα ψυχιατρικά συμπτώματα μπορεί επίσης να επικαλύπτονται με γνωστικές βλάβες όπως η μειωμένη μνήμη. Η άνοια, για παράδειγμα, μπορεί να εκδηλώσει συμπτώματα όπως η κατάθλιψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης