Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο - Δεν υπάρχει προηγούμενο αποτυχίας των αμερικανών – Ξέμειναν και στέλνουν κατασχεμένα ιρανικά όπλα στην Ουκρανία

Απίστευτο - Δεν υπάρχει προηγούμενο αποτυχίας των αμερικανών – Ξέμειναν και στέλνουν κατασχεμένα ιρανικά όπλα στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η μεταφορά αυτών των όπλων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν που ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία
Οι αμερικανοί είναι αήττητος στρατός μας έλεγαν… αλλά ο αμερικανός στρατός πάντα επέλεγε υποδεέστερες δυνάμεις να αντιπαρατεθεί.
Τώρα με την Ρωσία… οι αμερικανοί αποδείχθηκαν… απλά ανίκανοι να διαχειριστούν την ήττα….
Η αμερικανική πολεμική μηχανή διαθέτει τα πάντα μας έλεγαν… αλλά αποδείχθηκε ότι οι αμερικανοί έχουν σοβαρές ελλείψεις σε όπλα και πυρομαχικά…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να μεταφέρουν κατασχεθέντα ιρανικά όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία για να μετριάσουν ορισμένες από τις κρίσιμες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι είχε μεταφέρει περίπου 1,1 εκατομμύρια φυσίγγια των 7,62 mm στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Η κυβέρνηση απέκτησε την κυριότητα αυτών των πυρομαχικών στις 20 Ιουλίου 2023, μέσω των αξιώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για αστική κατάσχεση κατά του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC)».
«Αυτά τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν αρχικά από τις ναυτικές δυνάμεις της CENTCOM των ΗΠΑ από το διερχόμενο πλοίο MARWAN 1, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Τα πυρομαχικά μεταφέρονταν από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν στους Χούτι στην Υεμένη κατά παράβαση της απόφασης 2216 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Τον Μάρτιο 2023, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι επιδιώκει την κατάσχεση ενός εκατομμυρίου φυσιγγίων ιρανικών πυρομαχικών, χιλιάδων μηχανισμών για πυραυλοβομβίδες που κατέσχεσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από το Ιράν.
Επιπλέον, το υπουργείο δήλωσε τον Ιούλιο ότι επιδιώκει την κατάσχεση «πάνω από 9.000 τυφεκίων, 284 πολυβόλων, περίπου 194 εκτοξευτών ρουκετών, πάνω από 70 κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και πάνω από 700.000 φυσίγγια» που κατασχέθηκαν από το Ιράν από το Ναυτικό
Αυτή η αποστολή δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση Biden εξετάζει εδώ και μήνες πώς θα στείλει νόμιμα τα κατασχεθέντα όπλα, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις της CENTCOM σε όλη τη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία.
Οι ναυτικές δυνάμεις της CENTCOM και οι σύμμαχοί της κατέσχεσαν φορτία ιρανικών όπλων και πυρομαχικών τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, οι περισσότερες από τις αποστολές που κατασχέθηκαν δεν περιελάμβαναν τίποτα άλλο εκτός από ελαφρά τουφέκια επίθεσης και ρουκέτες.
Αυτά τα κατασχεθέντα ιρανικά όπλα δεν θα λύσουν σίγουρα τα προβλήματα σοβαρών ελείψεων των δυνάμεων του Κιέβου, ούτε θα βελτιώσουν τις δυνατότητές τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι η μεταφορά αυτών των όπλων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν που ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η ασήμαντη σημασία αυτών των όπλων και το γεγονός ότι το Ιράν δεν έδωσε έγκριση για αυτά τα όπλα αφού κατασχέθηκαν απλά ένα ακόμη αμερικανικό όνειρο θα παραμείνει απραγματοποίητο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης