Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για τα επιτόκια - Στο +0,08% ο DAX

Μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για τα επιτόκια - Στο +0,08% ο DAX
Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο καθώς η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση συνεχίζει να πλήττει τις εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Οι ανησυχίες για τα επιτόκια και το ενδεχόμενο να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρούν τη νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι εναλλαγές προσήμων είναι συνεχείς με οριακές μεταβολές των βασικών δεικτών.
Πιο αναλυτικά, λίγα λεπτά πριν τις 14:00 (ώρα Ελλάδας):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,08% στις 15.111,79 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο 0,50% στις 7.449,45 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.001,37 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,07%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,06% στις 27.451,08 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,38% στις 441,77 μονάδες.

Οι περισσότεροι κλάδοι στον STOXX 600 σημείωσαν μικρή άνοδο, με τις μετοχές τροφίμων και ποτών να οδηγούν τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,86%. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ανέκτησαν επίσης κάποιες πρόσφατες απώλειες και σημείωσαν άνοδο 0,66%.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα που είχαν σημεωθεί για τελευταία φορά το 2007, αφού η ADP ανακοίνωσε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανήλθε σε 89.000 για τον Σεπτέμβριο, πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 160.000, και φάνηκε να διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι η αγορά εργασίας χαλαρώνει.

Πτώση στις γερμανικές εξαγωγές

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο καθώς η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση συνεχίζει να πλήττει τις εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,2% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για πτώση 0,4%. Παράλληλα, η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του Ιουλίου, ανακοινώνοντας βουτιά 1,9% των εξαγωγών.

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα (5/10/2023) στις ασιατικές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη χθεσινή άνοδο στην Wall Street λόγω της υποχώρησης των αμερικανικών ομολόγων από τα επίπεδα 16ετίας, καθώς τα στοιχεία από το μέτωπο της μακροοικονομίας ήταν θετικότερα του αναμενομένου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +1,69%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,17%, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,51% ενώ ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα οριακά υποχώρησε στο -0,02%.
Οι αγορές της Κίνας παραμένουν κλειστές λόγω αργίας..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης