Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Φινλανδοί ετοιμάζονται, κάνουν προσομοιώσεις για πόλεμο με τη Ρωσία

Οι Φινλανδοί ετοιμάζονται, κάνουν προσομοιώσεις για πόλεμο με τη Ρωσία
Η Φινλανδία εγκατέλειψε την ουδετερότητα αιώνων και έγινε μέλος του ΝΑΤΟ
Σε στρατιωτική προετοιμασία βρίσκεται η Φινλανδία, η οποία φέρεται να κάνει ασκήσεις προσομοίωσης για έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times, οι οποίοι σπεύδουν να επισημάνουν πως αρκετές φορές στο παρελθόν Ρωσία και Φινλανδία έχουν διεξαγάγει αρκετούς πολέμους.
Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Φινλανδία αποφάσισε να εγκαταλείψει ένα καθεστώς ουδετερότητας 200 και πλέον ετών και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, γεγονός που είχε ως συνέπεια να οξυνθεί η ένταση με τη Ρωσία, η οποία επισημαίνει πως αν και δεν είχε τίποτα να χωρίσει με τους Φινλανδούς, τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τη στιγμή που η Φινλανδία έχει ενταχθεί στο αμερικανικό αντι-ρωσικό σχέδιο και επιθυμεί με μεγάλη προθυμία να το υλοποιήσει.

Αύξηση ασκήσεων

Σε κάθε περίπτωση, η Φινλανδία έχει αποφασίσει να αυξήσει τη συχνότητα των στρατιωτικών ασκήσεων για τους έφεδρους και τους νεοσύλλεκτους.
«Δύο διμοιρίες στρατιωτών συμμετείχαν σε μια μάχη σε μια προσομοίωση υπολογιστή, με τη μία ομάδα να επιτίθεται και η άλλη να προσπαθεί να αμυνθεί σε άλλο δωμάτιο.
Η προσομοίωση άσκηση συνήθως επαναλαμβάνεται σε πραγματικό έδαφος, με πραγματικό εξοπλισμό, τα όπλα τους είναι εξοπλισμένα με λέιζερ και αισθητήρες» αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνεται, η χαλαρή κουλτούρα που υπήρχε στο φινλανδικό στράτευμα αποτελεί παρελθόν.
Πάντως, οι Φινλανδοί παραδέχονται πως η ένταξη και συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αλλά και η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι πολύ ακριβές διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης