Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω ομολόγων και νομισματικής σύσφιξης, στα 1.834,8 δολάρια η ουγγιά

tags :
Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω ομολόγων και νομισματικής σύσφιξης, στα 1.834,8 δολάρια η ουγγιά
Εάν η Fed συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτά τα επίπεδα, ο χρυσός θα παραμείνει υπό πίεση
Πτωτικά για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, καθώς το πρόσφατο ράλι των ομολόγων και η ανησυχία της νομισματικής σύσφιξης θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επηρεάζοντας την όρεξη για ανάληψη ρίσκου εκ μέρους των επενδυτών.
Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό, παράδοσης Δεκεμβρίου, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης 0,4% χαμηλότερα, στα 1.834,8 δολάρια η ουγγιά.
Οι αποδόσεις των τίτλων χρέους έχουν πάρει την ανιούσα τις τελευταίες ημέρες, με αυτήν του αμερικανικού 10ετούς μάλιστα να σκαρφαλώνει εχθές σε νέα υψηλά 16 ετών, καθιστώντας περιουσιακά στοιχεία που δεν προσφέρουν απόδοση, όπως το πολύτιμο μέταλλο, λιγότερο ελκυστικά.
Παρά δε, την ήπια αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους αμερικανικούς τίτλους, αλλά και τη χαμηλότερη των προσδοκιών αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, η ψυχολογία των επενδυτών δεν άλλαξε.
«Εάν η Fed συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτά τα επίπεδα, ο χρυσός θα παραμείνει υπό πίεση. Νομίζω μάλιστα ότι οι τιμές μπορεί να πέσουν στα 1.750 δολάρια αν διασπάσουν καθοδικά το επίπεδο των 1.800 δολαρίων» σημειώνει ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στη RJO Futures.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης