Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγωμένη η Γερμανία από την προειδοποίηση Medvedev για χτυπήματα στα γερμανικά εργοστάσια κατασκευής όπλων

Παγωμένη η Γερμανία από την προειδοποίηση Medvedev για χτυπήματα στα γερμανικά εργοστάσια κατασκευής όπλων
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει υπόψη την αυστηρή προειδοποίηση του αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη την παρατήρηση του αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev πως η Μόσχα μπορεί να θεωρήσει τα γερμανικά εργοστάσια κατασκευής όπλων ως νόμιμους στόχους για χτυπήματα, εάν το Βερολίνο προμήθευε στο Κίεβο πυραύλους Taurus για να επιτεθεί το ουκρανικό καθεστώς στο ρωσικό έδαφος.
«Λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες δηλώσεις. Αυτό είναι όλο», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.
Πρόσθεσε ότι οι γερμανικές αρχές παροτρύνουν τη Ρωσία να περιορίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και να απόσχει από απειλές για περαιτέρω χρήση βίας.

Προειδοποίηση Medvedev

Νωρίτερα, ο Medvedev υπενθύμισε τη θέση που εξέφρασε η Marie-Agnes Strack-Zimmermann, η επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Γερμανίας, να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus που το καθεστώς του Κιέβου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος για να εμποδίσει την παράδοση προμηθειών στον στρατό.
«Φαινομενικά, αυτό είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, τα χτυπήματα στα γερμανικά εργοστάσια όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι θα είναι επίσης σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Strack-Zimmermann (του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος - FDP) ζήτησε την άμεση παράδοση των πυραύλων Taurus στο Κίεβο.
Υποστήριξε ότι η χρήση τους από τον ουκρανικό στρατό εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος θα ήταν δικαιολογημένη.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι «η γερμανική ηγεσία έχει ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας, αν και θα πρέπει να τα θυμάται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και να είναι πιο ευαίσθητη σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις μίσους, όπου κι αν εμφανιστούν».

Bild: Η Γερμανία δεν θα στείλει Taurus στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν σχεδιάζει να στείλει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της Taurus στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, αποκάλυψε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές της γερμανικής και της ουκρανικής κυβέρνησης.
Το Βερολίνο δεν έχει ακόμη επισήμως ενημερώσει το Κίεβο για την απόφαση να αρνηθεί το αίτημά του για τους πυραύλους, αλλά έχει καταστήσει σαφές εσωτερικά ότι οι παραδόσεις δεν θα γίνουν προς το παρόν, ανέφερε η εφημερίδα.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αφήνει την επιλογή ανοιχτή για το μέλλον, αλλά η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή, ανέφερε η Bild.
Η Γερμανία, ωστόσο, έστειλε σήμα στο Κίεβο ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει περαιτέρω την ουκρανική αεράμυνα και πιθανώς να αποστείλει επιπλέον αντιπυραυλικούς πυραύλους Patriot, σύμφωνα με το
δημοσίευμα.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Βερολίνο ανησυχεί ότι οι πύραυλοι Taurus, εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης