Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - ΕΕ: «Πολιτική νίκη» της χαρακτηρίζει η Meloni την συμφωνία των «27» για το μεταναστευτικό

Ιταλία - ΕΕ: «Πολιτική νίκη» της χαρακτηρίζει η Meloni την συμφωνία των «27» για το μεταναστευτικό
«Στην Ευρώπη, αυτή που έχει απομονωθεί είναι η αριστερά όχι η Ιταλία» τόνισε η Meloni αναφερόμενη στην συμφωνία για το μεταναστευτικό
Σχετικά Άρθρα
«Υπερίσχυσε η θέση μας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni αναφερόμενη στην πολιτική συμφωνία που επετεύχθη σήμερα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για τον κανονισμό αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.
«Η τροποποίηση που είχαν προτείνει οι Γερμανοί αποτελούσε ένα βήμα προς τα πίσω», πρόσθεσε η Meloni και επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν οι διακινητές ποιός πρέπει να μπαίνει στην Ιταλία».
Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «στην Ευρώπη, αυτή που έχει απομονωθεί είναι η αριστερά όχι η Ιταλία».
Αναλυτές υπογραμμίζουν στη Ρώμη ότι η σημερινή συμφωνία φέρεται να επετεύχθη και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Meloni με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται επίσης να έχουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Γρανάδα της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης