Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden καταγγέλλει το «τοξικό πολιτικό κλίμα», στον απόηχο της αποπομπής του προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Ο Biden καταγγέλλει το «τοξικό πολιτικό κλίμα», στον απόηχο της αποπομπής του προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων
«Έχουμε βαθιές διαφωνίες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε εχθρούς οι μεν τους δε» επισημαίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προέτρεψε σήμερα τους πολιτικούς ηγέτες των ΗΠΑ να καθαρίσουν την «τοξική ατμόσφαιρα» στην Ουάσινγκτον και να εργαστούν από κοινού για τον νέο προϋπολογισμό, προτού να λήξει, σε μερικές εβδομάδες, το έκτακτο μέτρο που εγκρίθηκε το Σαββατοκύριακο και επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 ημέρες.
Η δήλωση αυτή του Biden έγινε μία ημέρα μετά την πρωτοφανή καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία υποκίνησε μια ομάδα σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικάνων.
«Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον. Έχουμε βαθιές διαφωνίες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε εχθρούς οι μεν τους δε», τόνισε.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι οι εσωκομματικές διαμάχες των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να πλήξουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εκφωνήσει μια ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους είναι «πολύ σημαντικό» οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης