Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Bild: Η Γερμανία δεν θα στείλει Taurus στην Ουκρανία αλλά δεν το έχει πει ακόμη στον Zelensky

Αποκάλυψη Bild: Η Γερμανία δεν θα στείλει Taurus στην Ουκρανία αλλά δεν το έχει πει ακόμη στον Zelensky
Το Βερολίνο ανησυχεί ότι οι πύραυλοι Taurus, εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας
Η Γερμανία δεν σχεδιάζει να στείλει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της Taurus στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, αποκάλυψε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές της γερμανικής και της ουκρανικής κυβέρνησης.
Το Βερολίνο δεν έχει ακόμη επισήμως ενημερώσει το Κίεβο για την απόφαση να αρνηθεί το αίτημά του για τους πυραύλους, αλλά έχει καταστήσει σαφές εσωτερικά ότι οι παραδόσεις δεν θα γίνουν προς το παρόν, ανέφερε η εφημερίδα.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αφήνει την επιλογή ανοιχτή για το μέλλον, αλλά η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή, ανέφερε η Bild.
Η Γερμανία, ωστόσο, έστειλε σήμα στο Κίεβο ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει περαιτέρω την ουκρανική αεράμυνα και πιθανώς να αποστείλει επιπλέον αντιπυραυλικούς πυραύλους Patriot, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Βερολίνο ανησυχεί ότι οι πύραυλοι Taurus, εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης