Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Aναμένει τα πρώτα αποτελέσματα των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από την κοινή παραγωγή με τις ΗΠΑ

Ουκρανία: Aναμένει τα πρώτα αποτελέσματα των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από την κοινή παραγωγή με τις ΗΠΑ
Ο Oleksandr Kamyshin, υπουργός στρατηγικών βιομηχανιών, είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της από κοινού παραγωγής θα φανούν έως το τέλος του 2023
Η Ουκρανία αναμένει τα πρώτα «αποτελέσματα» της κοινής παραγωγής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Oleksandr Kamyshin, υπουργός στρατηγικών βιομηχανιών, δήλωσε στο μέσο ενημέρωσης nv.ua ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την κοινή παραγωγή μετά την επίσκεψη ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα.
«Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν λάβαμε μόνο μια ακόμη διαβεβαίωση για συνεχή οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη, αλλά επίσης και την προθυμία να εργασθούμε από κοινού για την παραγωγή συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας» δήλωσε ο Kamyshin.

g456hyyujuy.JPG

«Αρχίσαμε ήδη την συνεργασία σ' αυτόν τον τομέα», διαβεβαίωσε.
Ο Kamyshin είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της από κοινού παραγωγής θα φανούν έως το τέλος του 2023, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό σήμαινε ότι το πρώτο από κοινού αντιαεροπορικό σύστημα θα είναι έτοιμο μέχρι τότε.
Ο επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ειδικοί αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην Ουκρανία για να καταρτίσουν σχέδια για την έναρξη παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της αντιαεροπορικής άμυνας.
Το Κίεβο έχει εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εγχώρια παραγωγή όπλων, καθώς 19 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας η ζήτηση για όπλα και πυρομαχικά για την απόκρουση των επιθέσεων κατά μήκος ενός μετώπου μήκους 1.000 χιλιομέτρων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης