Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Θα υποβάλει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034

Σαουδική Αραβία: Θα υποβάλει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034
Λίγο νωρίτερα η FIFA έκανε επίσημα γνωστό ότι τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034, μετέδωσε σήμερα (4/10) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Λίγο νωρίτερα η FIFA έκανε επίσημα γνωστό ότι τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, με τους τρεις πρώτους αγώνες να φιλοξενούνται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη και τους υπόλοιπους -από τους συνολικά 48- από την Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο.
Έτσι η συναίνεση που επιτεύχθηκε από τις δύο προτάσεις υποψηφιότητας για το Μουντιάλ 2030, επέτρεψε επίσης στη FIFA να επιταχύνει την έναρξη των διαδικασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, που πλέον περιορίζεται σε ομοσπονδίες-μέλη από την Ασία και την Ωκεανία.
Εκτός από τη Σαουδική Αραβία και η Αυστραλία ενδιαφέρεται επίσης για το Μουντιάλ του 2034 μετά την επιτυχή συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών φέτος με τη Νέα Ζηλανδία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τουρνουά του 2034 θα παιχτεί σχεδόν σίγουρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο - όπως το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.
«Θέλουμε να γιορτάσουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα και να μοιραστούμε τη χώρα μας με τον κόσμο», δήλωσε ο Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, πρόεδρος της σαουδαραβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μέλος του Συμβουλίου της FIFA, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης