Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Η «αγάπη» του McCarthy για την Ουκρανία τον οδήγησε στην αποχώρηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Medvedev (Ρωσία): Η «αγάπη» του McCarthy για την Ουκρανία τον οδήγησε στην αποχώρηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Στην «αγάπη του για την κυβέρνηση του Κιέβου» και στους «συμβιβασμούς για τη χρηματοδότηση των νεοναζί» απέδωσε ο Medvedev την αποχώρηση του McCarthy από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Σχετικά Άρθρα
«Η αποχώρηση του μέλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Kevin McCarthy από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι άμεσο αποτέλεσμα της αγάπης του για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δημοσίευσε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Telegram, στην οποία σχολίαζε με μία κάποια... δόση ειρωνίας «δύο καλά νέα για το καθεστώς του Κιέβου».
Αφενός, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, πιστεύει ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ έως το 2030.
«Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ πιστεύει πως το σημερινό "κράτος-Bandera" θα έχει επιβιώσει μέχρι τότε», σημείωσε ο Medvedev.
Αφετέρου, σχολίασε την αποχώρηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy.
«Η δεύτερη [είδηση]. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παραιτήθηκε. Αυτό οφείλεται ακριβώς στην αγάπη του για την κυβέρνηση του Κιέβου και στους δημοσιονομικούς συμβιβασμούς για τη χρηματοδότηση των Μπαντεριτών [ενν. των Ουκρανών]. Ο McCarthy θα έπρεπε να είναι περήφανος για αυτό, διότι είχε να επιλέξει μεταξύ της επίλυσης πολλών εσωτερικών προβλημάτων των ΗΠΑ και της περαιτέρω χρηματοδότηση των νεοναζί», σημείωσε με καυστικό τρόπο ο Medvedev.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου John Kirby ότι οι ΗΠΑ είχαν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία μόνο για άλλους δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης