Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Putin: Τελειώνει η δικτατορία χωρών που επιχειρούν να οδηγήσουν σε οικονομική δουλεία - Αναδύεται νέα παγκόσμια τάξη

Κόλαφος ο Putin: Τελειώνει η δικτατορία χωρών που επιχειρούν να οδηγήσουν σε οικονομική δουλεία - Αναδύεται νέα παγκόσμια τάξη
Putin: Η διαδικασία οικοδόμησης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, πιο δημοκρατικής, έντιμης και δίκαιης για την πλειοψηφία της ανθρωπότητας, είναι απλώς αναπόφευκτη, ιστορικά αναγκαία
Σχετικά Άρθρα
Κόλαφος ήταν για ακόμη μια φορά ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξαπολύοντας πυρά κατά χωρών της Δύσης καθώς όπως δήλωσε η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη δικτατορία τους, που σκοπό έχει την οικονομική δουλεία και εξαθλίωση.
Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε πως: «Ο κόσμος σταδιακά απαλλάσσεται από τη δικτατορία μεμονωμένων χωρών που προσπαθούν να οδηγήσουν τις υπόλοιπες σε οικονομική δουλεία».
Μιλώντας στην ΙΙΙ Διεθνή Ολυμπιάδα Χρηματοοικονομικής Ασφάλειας αναφέρθηκε στο τέλος «ενός τέτοιου χρηματοπιστωτικού και οικονομικού μοντέλου, σκοπός του οποίου είναι μόνο να οδηγήσει στο χρέος, στη δουλεία, να μετατραπεί σε οικονομικές αποικίες και να στερήσει ολόκληρες περιοχές του κόσμου από πόρους για ανάπτυξη», είπε ειδικότερα ο Ρώσος ηγέτης.
Τόνισε ότι λίγοι θα ήθελαν ένα τέτοιο μέλλον. «Και επομένως η διαδικασία οικοδόμησης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, πιο δημοκρατικής, έντιμης και δίκαιης για την πλειοψηφία της ανθρωπότητας, είναι απλώς αναπόφευκτη, ιστορικά αναγκαία», πρόσθεσε.

Τα θεμέλια μιας νέας παγκόσμιας τάξης

Ο Putin σημείωσε συνεχίζοντας, ότι αυτό αφορά πλήρως τη δημιουργία ισχυρών οικονομικών θεμελίων για μια τέτοια παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Επιπλέον, οι σύγχρονες τεχνολογίες παρέχουν νέες ευκαιρίες τόσο για τους πολίτες όσο και για την επιχειρηματική κοινότητα, επιτρέπουν στο κράτος να δημιουργεί και να υποστηρίζει δημόσια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αντικατοπτρίζουν τη νέα πραγματικότητα ενός πολυπολικού κόσμου και να αναπτύσσει πιο άνετα και ασφαλή συστήματα διεθνών πληρωμών.
Ο πολλαπλασιασμός τέτοιων τεχνολογιών θέτει θεμελιωδώς νέες προκλήσεις για να αποτρέψουμε νέες απειλές, είπε σχετικά.
Ο Putin χαρακτήρισε αυτή την πρόκληση ένα πρακτικό έργο για όλους.
Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή στο κίνημα της Ολυμπιάδας επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει δεξιότητες που είναι ζητούμενες σήμερα και αύριο στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών και της καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και γενικά αυξάνει το επίπεδο οικονομικών και νομικών γνώσεων.
Ο Putin εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τέτοιοι έμπειροι επαγγελματίες χρειάζονται όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από μεγάλες εταιρείες, καθώς και μικρές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις.
Ο Ρώσος ηγέτης διαβεβαίωσε ότι οι αρχές «θα παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη». «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα, με βάση τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, τα καθήκοντα επίτευξης τεχνολογικής κυριαρχίας, ηγεσίας σε βασικούς τομείς προκειμένου να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας, κυρίως μαθηματικούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, ανθρώπους χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει τεχνητό Θα βοηθήσουμε επίσης τους δασκάλους και τους μέντοράς σας να συμβαδίσουν μαζί σας, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και, φυσικά, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, να εισαγάγουν αποτελεσματικά προηγμένα προγράμματα κατάρτισης», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι ακριβώς τόσο σύγχρονες, μοναδικές τεχνικές που τώρα δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο «Σείριος».
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ο Putin είπε ότι πέρυσι, στο Valdai Discussion Club συζυτήθηκε η δημιουργία πολλά υποσχόμενων διεθνών χρηματοοικονομικών πλατφορμών του μέλλοντος, χρηματοοικονομικών συστημάτων πληρωμών του μέλλοντος, που βρίσκονται εκτός των εθνικών δικαιοδοσιών και επομένως ασφαλέστερων. Ενώ χαρακτήρισε ως άδικη την εξωτερική επιρροή.
Ακόμη, ο Putin τόνισε ότι τέτοιοι μηχανισμοί αναδύονται και αναπτύσσονται ενεργά και ότι ο όγκος των πληρωμών μεταξύ διαφορετικών κρατών αυξάνεται σε εθνικά νομίσματα.

«Οι θείοι και οι θείες δεν είναι πολύ έξυπνοι...»

Στον σύγχρονο κόσμο, υπάρχουν καταστάσεις όπου τα περιουσιακά στοιχεία άλλων ανθρώπων ιδιοποιούνται, αλλά «αυτοί οι θείοι και οι θείες δεν είναι πολύ έξυπνοι», δήλωσε εν συνεχεία ο Ρώσος πρόεδρος.
Ειδικότερα, στην ομιλία του ο Putin μίλησε επίσης για ένα κοινό έργο ορισμένων κεντρικών τραπεζών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, το οποίο τους επιτρέπει να εκδίδουν και να ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα.
Δηλαδή, κανένα τρίτο μέρος δεν έχει καμία ευκαιρία για κατάχρηση ή παρέμβαση στις πληρωμές. Συμπεριλαμβανομένου, για παράδειγμα, μπλοκαρίσματος συναλλαγής, κατάσχεσης λογαριασμών, ιδιοποίησης χρημάτων ή περιουσιακών στοιχείων άλλων ανθρώπων. Και αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο.
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που συμμερίζονται τη θέση της Ρωσίας, «αλλά τηρούν σιγή ιχθύος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης