Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυνε στις 53,6 μονάδες ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Επιβράδυνε στις 53,6 μονάδες ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Σεπτέμβριο
Το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 53,6 μονάδες από 54,5 μονάδες τον Αύγουστο
Επιβράδυνση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δύο διαφορετικών ερευνών που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 53,6 μονάδες από 54,5 μονάδες τον Αύγουστο.
Χειρότερη είναι η εικόνα στην έρευνα της S&P Global, με τον δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες να διολισθαίνει στις 50,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 50,5 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας οριακά πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει την παραγωγή σε μεταποίηση και υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global τη Δευτέρα αποκλειστικά για τη μεταποίηση έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου βελτιώθηκε αισθητά τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 49,8 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης