Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, λόγω υποχώρησης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,60% ο S&P 500, o Nasdaq +1%

Άνοδος στη Wall, λόγω υποχώρησης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,60% ο S&P 500, o Nasdaq +1%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Aνοδική πορεία τροχοδρόμησαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, λόγω της υποχώρησης η οποία καταγράφεται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,39% στις 33.129 μον., ο S&P 500 ενισχύθηκε +0,81% στις 4.263 μον., ενώ τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε αύξηση +1,35% στις 13.236 μον.
28_1.JPG
Στο ταμπλό, το λιανεμπόριο ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%.
Η Tesla και η Norwegian Cruise Lines ηγήθηκαν των κερδών, προσθέτοντας 4,6% και 2,4%, αντίστοιχα.

Η Ενέργεια ήταν ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις του S&P 500 την Τετάρτη, καθώς οι τιμές του αργού έπεσαν.
Η Devon Energy και η Marathon Oil σημείωσαν πτώση άνω του 6%, ακολουθούμενες από τη Schlumberger N.V. και την APA με πτώση 5,1%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν ελαφρώς από τα υψηλά 16ετίας.
Η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ «έκλεισε» στο 4,745%.

Στο μεταξύ, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας στο τέλος του γ' τριμήνου, ωστόσο ο ρυθμός επιβράδυνε αισθητά από τους προηγούμενους μήνες και έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σημάδι ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις είναι πλέον περισσότερο επιφυλακτικές να κάνουν προσλήψεις εν μέσω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 89.000 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση του ADP Research Institute, χάνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 153.000 θέσεις σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στις 180.000 θέσεις, αντί για 177.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Στο απόηχο των θετικότερων του αναμενομένου στοιχείων από το μέτωπο της μακροοικονομίας, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα επίπεδα 16ετίας, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί στο 4,756%, από το 4,8% στο οποίο «έκλεισε» την Τρίτη 3 Οκτωβρίου.
«Τα επιτόκια είναι ο κύριος μοχλός της απόδοσης των μετοχών τους τελευταίους δύο μήνες» δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Παράλληλα, επιβράδυνση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δύο διαφορετικών ερευνών που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 53,6 μονάδες από 54,5 μονάδες τον Αύγουστο.
Χειρότερη είναι η εικόνα στην έρευνα της S&P Global, με τον δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες να διολισθαίνει στις 50,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 50,5 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας οριακά πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει την παραγωγή σε μεταποίηση και υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global τη Δευτέρα αποκλειστικά για τη μεταποίηση έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου βελτιώθηκε αισθητά τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 49,8 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις αρχικές απώλειες

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις αρχικές απώλειες στον απόηχο του sell off στη Wall Street μία ημέρα πριν.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 15.099 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε υποχώρηση 077% στις 7.412 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 6.996 μονάδες καταγράφοντας οριακές μεταβολές, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,17% στις 27.435 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,14% στις 440 μονάδες.
9_28.JPG
Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχουν καταφέρει -σε γενικές γραμμές- να αποτινάξουν το αρνητικό κλίμα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου στην αρχή του νέου μήνα συναλλαγών, με τον Stoxx να υποχωρεί στην αρχή της εβδομάδας, καθώς τα στοιχεία αποκάλυψαν μια κάμψη της μεταποιητικής παραγωγής, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν σε επίπεδο σχεδόν ρεκόρ.

Στα μάκρο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συνέχισε να συρρικνώνεται στο τέλος του γ' τριμήνου, με τον κλάδο της μεταποίησης να παραμένει ο αδύναμος κρίκος σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί η S&P Global.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες παρέμεινε και τον Σεπτέμβριο κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς μήνες σε καθοδική τροχιά.
Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 47,2 μονάδες, βελτιωμένος ελαφρώς από τις 46,7 μονάδες τον Αύγουστο.
Ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες για δεύτερο διαδοχικό μήνα, στις 48,7 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο.
Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα για τη μεταποίηση έδειξαν ότι ο ευρωπαϊκός μεταποιητικός κλάδος παράμεινε εγκλωβισμένος σε βαθιά ύφεση στο τέλος του τριμήνου, με τον μεταποιητικό δείκτη PMI να υποχωρεί στις 43,4 μονάδες από 43,5 μονάδες τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης