Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει η Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για όσο χρειαστεί

Επιμένει η Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για όσο χρειαστεί
Η πρόεδρος της ΕΚΤ διεμήνυσε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί
Σχετικά Άρθρα
Στο σενάριο των υψηλών επιτοκίων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ώστε ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στον στόχο της ΕΚΤ, επιμένει η Christine Lagarde.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει αυξημένο για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.
Οι μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ «θα διασφαλίζουν ότι τα επιτόκια θα καθορίζονται σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε η Lagarde μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
«Η ΕΚΤ έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο που εξετάζει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε η Lagarde και συνέχισε «συγκεκριμένα, έχουμε αποφασίσει ότι οι μελλοντικές μας αποφάσεις θα βασίζονται σε τρία κριτήρια: τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής.
Αυτό το πλαίσιο μας βοήθησε να χαράξουμε μια πορεία για τη σύσφιξη της πολιτικής μας που ξεκίνησε απότομα για να επιβραδύνει στη συνέχεια σε πιο φυσιολογικό ρυθμό. Πλέον, με βάση την τρέχουσα εκτίμηση μας, θεωρούμε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΤΚ έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδα τα οποία αν διατηρηθούν για επαρκώς χρονικό διάστημα, θα έχουν σημαντική συμβολή στην έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης