Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ουγγαρία πρότεινε στην ΕΕ να εγκρίνει τα μισά κονδύλια για την Ουκρανία

Bloomberg: Η Ουγγαρία πρότεινε στην ΕΕ να εγκρίνει τα μισά κονδύλια για την Ουκρανία
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Βουδαπέστη πιστεύει ότι θα πρέπει να εξετάσει πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια
Η Ουγγαρία πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην διαθέσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της στην Ουκρανία το 2024-2027, όπως είχε προγραμματίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά να περιοριστεί στο μισό αυτού του ποσού προς το παρόν.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη πιστεύει ότι πρώτα θα πρέπει να εγκρίνει την παροχή μόνο 25 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και κατόπιν να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια.
Στη συνέχεια θα ήταν δυνατό να διερευνηθεί το ζήτημα της παροχής του δεύτερου μέρους του ζητούμενου ποσού.
Προηγουμένως, η ουγγρική κυβέρνηση είχε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα χορήγησης πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για στρατιωτικές ανάγκες, καθώς δεν είναι απολύτως σαφές πώς δαπανήθηκαν τα κεφάλαια που έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυτήν.
Τις τελευταίες μέρες έγιναν διάφορες δηλώσεις στη Βουδαπέστη για αυτό το θέμα.
Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Gergely Gulyas, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει τίποτα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ έως ότου οι Βρυξέλλες μεταφέρουν στην Ουγγαρία ό,τι δικαιωματικά της οφείλει.
Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Tibor Navracic, ο οποίος επιβλέπει τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ στην κυβέρνηση, είπε ότι αυτά τα δύο ζητήματα δύσκολα θα μπορούσαν να συνδεθούν και να συμπεριληφθούν «σε ένα πολιτικό πακέτο».
Κατά τη γνώμη του, οι διαπραγματεύσεις για αυτά θα προχωρήσουν παράλληλα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης