Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οξεία κρίση στις σχέσεις Schroeder - Scholz λόγω Ρωσίας

Γερμανία: Οξεία κρίση στις σχέσεις Schroeder - Scholz λόγω Ρωσίας
Τον τελευταίο καιρό, ο Schroeder δέχεται πυρά για τις επαφές του με τον Vladimir Putin και τον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Οξύτατη κρίση φαίνεται πως διέρχεται η σχέση του νυν Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz με τον προκάτοχό του Gerhard Schroeder…
Aιτία είναι οι σχέσεις που διατηρεί ο δεύτερος με τη Ρωσία του Putin.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες δεν κρύβουν την απέχθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, καθώς, όπως γράφει η Bild, σε τελετή προς τιμήν της 33ης επετείου της γερμανικής επανένωσης στην Elbphilharmonie στο Αμβούργο, o Schroeder κάθισε χωριστά από τον σημερινό αρχηγό της κυβέρνησης Olaf Scholz και τον Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Διευκρινίζεται ότι η υψηλή θέση του Schroeder δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να τοποθετήσουν αυτόν και τη σύζυγό του στις πίσω σειρές.
Ωστόσο, κανένας από τους κορυφαίους πολιτικούς δεν θέλησε να βρεθεί στο ίδιο κάδρο μαζί του, φοβούμενος ζημιά στην εικόνα του.
Ως αποτέλεσμα, ο πρώην καγκελάριος κάθισε με τη σύζυγό του στην άκρη της δεύτερης σειράς, μακριά από τους υψηλόβαθμους καλεσμένους της τελετής.
Υπενθυμίζεται πως ο Schroeder ήταν επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από το 1998 έως το 2005.
Τον τελευταίο καιρό, δέχεται πυρά για τις επαφές του με τον Vladimir Putin και τον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ήδη του έχουν αφαιρεθεί κάποια από τα προνόμια ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τον διαγράψουν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), κάτι που όμως δεν πέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης