Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στη Wall, λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -1,4% o S&P 500, o Nasdaq -2%

Βαριές απώλειες στη Wall, λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -1,4% o S&P 500, o Nasdaq -2%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ραγδαία υποχώρηση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, λόγω της αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων, που έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλά 16ετίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,29% στις 33.002 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε μείωση -1,37% στις 4.229 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,87% στις 13.059 μον.
σδαφφσδφσαδφσαδ.JPG
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έφτασε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο 4,8%, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 15 Αυγούστου 2007, καθώς οι traders αξιολογούν την πιθανότητα μιας… αυστηρότερης Fed.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 89,23 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών και συγκεκριμένα κατά 0,3% στα 1.840 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0473 δολ.

Σημειώνεται πως αυστηρή νομισματική πολιτική επί μακρόν σημαίνει… ύφεση.
«Οι μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν, αλλά οι… ταύροι παραμένουν αγχωμένοι» έγραψε ο Adam Crisafulli του Vital Knowledge.
«Οι επενδυτές αναμένουν μια σταθερή σεζόν κερδών, αλλά εκτιμάμε ότι οι προσδοκίες παραείναι αισιόδοξες» δήλωσε ο Richard Saperstein, επικεφαλής επενδύσεων στην Treasury Partners.
«Ο πλέον άμεσος κίνδυνος για τις μετοχές είναι το ότι οι εταιρείες μπορεί να επηρεαστούν από την οικονομική επιβράδυνση, την οποία συνήθως προκαλούν τα υψηλότερα επιτόκια, κάτι που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο που η αγορά αγνοεί αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Στην οικονομία, αύξηση από τα χαμηλά δύο ετών σημείωσαν στις ΗΠΑ οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τα 9 εκατ.
Υψηλότερα κινήθηκαν οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά δύο ετών στα οποία βρέθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν στα 9,6 εκατ. από 8,9 εκατ. τον Ιούλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των ανοικτών θέσεων εργασίας στα 8,81 εκατ.
Ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας θεωρείται ένδειξη για την υγεία της αγοράς εργασίας και της αμερικανικής οικονομίας γενικότερα.
Οι ανοικτές θέσεις εργασίας έχουν υποχωρήσει από το επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατ. την περασμένη χρονιά αλλά παραμένουν αρκετά πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τις τελευταίες ώρες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης.
Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 15:40 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1% στις 15.085 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 0,54% στις 7.470 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 6.997 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε απώλειες 1,32% στις 27.482 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 1,1% στις 440,70 μονάδες.
γφδσγδφσσδφγ.JPG
Στην οικονομία, οι τιμές των βρετανικών καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 6,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, από 6,9% τον Αύγουστο και το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με το British Retail Consortium.
Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων υποχώρησε στο 9,9% από 11,5% και σε μηνιαία βάση οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1% - η πρώτη μηνιαία μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Η πτώση των τιμών παρατηρήθηκε κυρίως σε είδη ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, καθώς εντάθηκε η μείωση του κόστους για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, διαπίστωσε το BRC.
Ο εμπορικός οργανισμός δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός των τιμών των καταστημάτων θα συνεχίσει να μειώνεται για το υπόλοιπο του έτους, αν και σημείωσε κινδύνους όπως τα υψηλά επιτόκια, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, οι ελλείψεις προϊόντων και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης