Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Υψηλό 16 ετών για την απόδοση των 10ετών ομολόγων - Στο 4,727%

ΗΠΑ - Υψηλό 16 ετών για την απόδοση των 10ετών ομολόγων - Στο 4,727%
Πρόκειται για την υψηλότερη απόδοση από τις 15 Αυγούστου 2007, όταν έφτασε το 4,745%
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλό 16 ετών διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, που χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων και ως βαρόμετρο εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Ειδικότερα, η απόδοση ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 64 μονάδες βάσης και έφτασε το 4,727%, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν την κατάσταση της οικονομίας και ανέμεναν βασικά στοιχεία από την αγορά εργασίας που θα μπορούσαν να επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της Fed. Πρόκειται για την υψηλότερη απόδοση από τις 15 Αυγούστου 2007, όταν έφτασε το 4,745%. Το 2ετές αμερικανικό ομόλογο, που είναι ευαίσθητο στις προσδοκίες σχετικά με το επιτόκιο της Fed, ανέβηκε στο 5,115%.
Η άνοδος των αποδόσεων έρχεται παρόλο που οι νομοθέτες των ΗΠΑ κατάφεραν να αποφύγουν το κλείσιμο της κυβέρνησης, καθώς ψήφισαν ένα νομοσχέδιο δαπανών της τελευταίας στιγμής το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό τους έδωσε χρόνο για να ολοκληρώσουν την απαραίτητη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Ένα shutdown θα μπορούσε να είχε επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ καθώς και την οικονομία της χώρας.
Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης τις επόμενες κινήσεις της Fed όσον αφορά τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αφήσει να εννοηθεί μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων και η παραμονή των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Σε πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed έδειξαν ότι διαφωνούν σχετικά με το αν χρειάζεται άλλη αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους, αλλά συμφωνούν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν αυξημένα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης