Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για εξάπλωση... κοριών στο Παρίσι - Οι πολίτες ζητούν βοήθεια

Συναγερμός για εξάπλωση... κοριών στο Παρίσι - Οι πολίτες ζητούν βοήθεια
Τα τσιμπήματα κοριών αφήνουν κόκκινες περιοχές, φουσκάλες ή μεγάλα εξανθήματα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό ή αλλεργικές αντιδράσεις
Η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά μια συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση των κοριών που έχουν κατακλύσει σπίτια, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, κινηματογράφους και νοσοκομεία στο Παρίσι.
Η δήμαρχος του Παρισιού ζήτησε από την κυβέρνηση να συστήσει μια ειδική ομάδα εργασίας καθώς η πόλη βρίσκεται στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, «θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με φορείς συγκοινωνιών για να ενημερώσω για τις ενέργειες που θα γίνουν και την περαιτέρω δράση για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Για καθησυχασμό και για προστασία».
Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα δεν μεταφέρουν ασθένειες, αλλά εισβάλλουν στα σπίτια και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούν, προκαλώντας υλικές και, κυρίως, ψυχολογικές ζημιές.
Αφού τα ανακάλυψαν στους κινηματογράφους του Παρισιού, ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου ανέφεραν ότι τα είδαν στα TGV, στα τρένα RER B και C, στο μετρό 8, ακόμη και σε ορισμένα λεωφορεία. Έχει φτάσει σχεδόν στο σημείο οι Παριζιάνοι να μην θέλουν πλέον να κάθονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ , δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση: «Κανείς δεν είναι ασφαλής. Μπορείτε να τα πιάσετε οπουδήποτε και να τα φέρετε στο σπίτι και να μην τα εντοπίσετε έγκαιρα μέχρι να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν».
Ο Γκρεγκουάρ παραδέχθηκε ότι οι αρχές του Παρισιού είχαν λάβει αυξημένες κλήσεις για βοήθεια και ζήτησε από την κυβέρνηση να συντονίσει τη δράση σε κάθε επίπεδο του κράτους «όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.»
Πριν από τρία χρόνια, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά των κοριών, εγκαινιάζοντας μία ιστοσελιδα και μια τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε, αναφέρει το Euronews.
Τα τσιμπήματα κοριών αφήνουν κόκκινες περιοχές, φουσκάλες ή μεγάλα εξανθήματα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.
Επίσης συχνά προκαλούν ψυχολογική δυσφορία, προβλήματα ύπνου, άγχος και κατάθλιψη.
Σημειώνεται πως οι κοριοί, μετά την εξαφάνισή τους τη δεκαετία του 1950, επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.
Οι κοριοί αποτελούν μια πραγματική απειλή για τα γαλλικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos του περασμένου Ιουλίου, που έγινε για τον δημόσιο Οργανισμό ANSES (Ασφάλεια τροφίμων για ανθρώπους και ζώα ), το 11% των γαλλικών νοικοκυριών είναι μολυσμένα από κοριούς. Η απεντόμωση κοστίζει τουλάχιστον γύρω στα 900 ευρώ, ποσό που θεωρείται υψηλό για πολλά νοικοκυριά σήμερα, αναφέρει η DW.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης