Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερόπλο το ρωσικό μαχητικό Su-35 - Απόλυτη η κυριαρχία του, στη γωνία οι Ουκρανοί

Υπερόπλο το ρωσικό μαχητικό Su-35 - Απόλυτη η κυριαρχία του, στη γωνία οι Ουκρανοί
Πολύ υψηλή η απόδοση του στο πολεμικό μέτωπο αναφέρουν Γερμανοί αναλυτές
Σε ένα πραγματικό υπερόπλο για τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού που μάχονται στην Ουκρανία εξελίσσεται το ρωσικό μαχητικό Su-35.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Welt, το ρωσικό μαχητικό Su-35 είναι ανώτερο από οποιοδήποτε ουκρανικό αεροσκάφος και η χρήση του, σε συνδυασμό με τις βόμβες ολίσθησης, έχει δείξει υψηλή απόδοση στο μέτωπο.

Ανώτερο από κάθε ουκρανικό

«Αυτό το μαχητικό είναι καλύτερο από κάθε άποψη από οποιοδήποτε ουκρανικό αεροσκάφος.
Δίνει στους Ρώσους πλεονέκτημα στον αέρα.
Αυτό το μαχητικό φέρνει μεγάλη επιτυχία στους Ρώσους» υποστηρίζει το γερμανικό δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως τους τελευταίους μήνες η ρωσική αεροπορία έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Στη γωνία οι Ουκρανοί

«Αυτό οδηγεί τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη γωνία» τονίζει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rostec Vladimir Artyakov, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, δήλωσε ότι οι ρωσικές βιομηχανικές μονάδες έχουν διπλασιάσει την παραγωγή μαχητικών Su-30, Su-34, Su-35 για τις ανάγκες των ειδικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Shoigu: Δεν θα γίνει άλλη κινητοποίηση

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα κινητοποίηση στρατιωτών για την Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό τον ουκρανικό στρατό.
«Το Γενικό Επιτελείο δεν έχει σχέδια για πρόσθετη κινητοποίηση.
Οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτό διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από την ισχυρή πατριωτική θέση των πολιτών μας, που εντάσσονται ενεργά στις τάξεις των υπερασπιστών της Πατρίδας» είπε ο Shoigu, επαναλαμβάνοντας ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν στο μέτωπο ούτε στις νέες περιοχές της Ρωσίας που προσαρτήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αποτυχία η ουκρανική αντεπίθεση

«Τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό του εχθρού.
Του έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάποια στρατιωτική επιτυχία στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
«Οι προσπάθειες τους να σπάσουν τις άμυνες μας στις περιοχές Verbovoe και Rabotino στην κατεύθυνση Zaporozhia απέτυχαν» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και με τις επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Soledar – Bakhmut.

Πάνω από 335.000

Σύμφωνα με τον Shoigu, από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν κατόπιν σύμβασης με το ρωσικό στρατό, εκ των οποίων πάνω από 50.000 υπέγραψαν εθελοντικά συμβόλαια μόνο τον Σεπτέμβριο.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως το ποσοστό θνησιμότητας των Ρώσων στρατιωτών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 0,43%, αναφέροντας πως το ποσοστό αυτό διαρκώς μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης