Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Μόνο μια λύση έχει η Ουκρανία ώστε να αποφύγει τον θάνατο, να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Scott Ritter (πρώην CIA): Μόνο μια λύση έχει η Ουκρανία ώστε να αποφύγει τον θάνατο, να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο
"Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, να αλλάξει η κατάσταση είναι να προκαλέσουν τη Ρωσία, η οποία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο προκαλώντας την εμπλοκή του ΝΑΤΟ"
Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ουκρανία τον θάνατο είναι να προκαλέσει τη Ρωσία και έτσι να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Scott Ritter.
«Είτε πρόκειται για ειδική επιχείρηση είτε για πόλεμο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - ο θάνατος της Ουκρανίας είναι μονόδρομος.
Αυτό μπορεί να μην είχε συμβεί, αλλά όλα οδεύουν προς αυτό.
Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, να αλλάξει η κατάσταση είναι να προκαλέσουν την Ρωσία η οποία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο προκαλώντας την εμπλοκή του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον Ritter, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το καθεστώς του Κιέβου θα προσπαθήσει να χτυπήσει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να προκαλέσει μια βίαιη αντίδραση.
«Η Ρωσία κερδίζει αυτόν τον πόλεμο και θα είναι ο τελικός νικητής. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ρωσία μπορεί να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων που εμπλέκονται στη σύγκρουση.
Και ένας από τους τρόπους είναι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ».
Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter, δεν θα κάνει κανένα βήμα… μέχρι να δει την ρωσική αντίδραση... ως δικαιολογία για ένα τέτοιο βήμα.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Scott Ritter, χρειάζεται μόνο «να αφήσει τον πνιγμένο να πνιγεί», επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και υπομονή, κάτι που αποτελεί δείκτη του υψηλότερου βαθμού ικανότητας της ηγεσίας της χώρας.
«Κοιτάζοντας πώς απάντησε η Ρωσία στις κυρώσεις σε άλλες χώρες, ποιο δρόμο έχει ακολουθήσει έως σήμερα, δεν βλέπω ανικανότητα.
Βλέπω την υψηλότερη ικανότητα.
Βλέπω έναν ηγέτη με ένα όραμα και ένα σχέδιο δράσης», κατέληξε ο Scott Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης