Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία δεν θα αποφύγει την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία δεν θα αποφύγει την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης
Κατά τη γνώμη του Jeffrey Sachs, είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν τον έλεγχο των δαπανών του προϋπολογισμού και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα σε ανόητες και καταστροφικές συγκρούσεις όπως η ουκρανική
Οι όροι μιας συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία θα είναι σημαντικά χειρότεροι για την Ουκρανία, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Jeffrey Sachs και καθηγητής στο Columbia University.
«Ήρθε η ώρα να συνάψουμε μια συνθήκη ειρήνης, η οποία ήταν στο τραπέζι από την αρχή.
Οι όροι της, φυσικά, έχουν επιδεινωθεί λόγω των επιτυχιών της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, αλλά πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση - στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Όχι στον δρόμο που ακολουθούμε: πρώτα ένα πακέτο βοήθειας 24 δισεκατομμυρίων, ακολουθούμενο από ένα άλλο.
Πόσοι ακόμη Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν;». — ρώτησε Jeffrey Sachs.
Κατά τη γνώμη του Jeffrey Sachs, είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν τον έλεγχο των δαπανών του προϋπολογισμού και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα σε ανόητες και καταστροφικές συγκρούσεις όπως η ουκρανική.
Ο Jeffrey Sachs είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ αποδυναμώνονται, αφού το χρέος τους έχει ήδη ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ και δεν επιβραδύνεται.
«Είναι καιρός να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.
Οι κρατικές δαπάνες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα φορολογικά έσοδα» κατέληξε ο Jeffrey Sachs.
Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak , είπε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης