Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύματα βίας και πόλεμος αστυνομίας – συμμοριών σαρώνουν τη Βραζιλία – Μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κύματα βίας και πόλεμος αστυνομίας – συμμοριών σαρώνουν τη Βραζιλία – Μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε δύο Πολιτείες ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας και των συμμοριών που σαρώνουν τη Βραζιλία και κυρίως τις Πολιτείες Bahia και Rio de Janeiro ανακοίνωσε η κυβέρνηση Lula.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Flávio Dino έκανε γνωστό πως στην Πολιτεία της Bahia όπου όπως είπε, ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να επεκτείνουν τον έλεγχο τους, η αστυνομία θα ενισχυθεί με νέα οχήματα και με νέα μη θανατηφόρα όπλα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο Salvador, την πρωτεύουσα της Bahia, μέσα στο Σεπτέμβριο σκοτώθηκαν πάνω από 72 άνθρωποι σε ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας.
Εκτιμάται πως στην πόλη είναι ενεργές πάνω από 10 συμμορίες που σπέρνουν τον τρόμο.
Ο Dino υποστήριξε ότι «η χρήση βίας» από την αστυνομία «έχει δεκάδες θύματα» στην Bahia, Πολιτεία όπου κυβερνά το Κόμμα Εργαζομένων (PT) του κεντροαριστερού προέδρου Lula.
Πέρα από τη Bahia, και η Πολιτεία του Rio de Janeiro θα ενισχυθεί με 300 αστυνομικούς και 50 οχήματα της Εθνικής Δύναμης.
Συνολικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα της τάξης των 170 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 3 χρόνων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.
Το 2022, στις δύο αυτές Πολιτείες αναλογούσε το 43% των θυμάτων κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε όλη τη Βραζιλία, με αντίστοιχα 1.464 και 1.330 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης