Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο προς Κογκρέσο: Εξαντλούνται τα χρήματα για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Πεντάγωνο προς Κογκρέσο: Εξαντλούνται τα χρήματα για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία
Επιστολή του Πενταγώνου στο Κογκρέσο
Σχετικά Άρθρα
Τα χρήματα για την αντικατάσταση όπλων που έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, εξαντλούνται, προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε επιστολή προς το Κογκρέσο, καθώς πλέον απομένουν 1,6 δισ. δολάρια για την αναπλήρωση των αμερικανικών στρατιωτικών αποθεμάτων που κατευθύνονται στην Ουκρανία (από τα 25,9 δισ. δολάρια που παρείχε το Κογκρέσο) και 5,4 δισ. δολάρια για την παροχή όπλων και εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το Associated Press, το Πεντάγωνο προτρέπει το Κογκρέσο να αναπληρώσει τους πόρους για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Οι διαθέσιμοι πόροι για τη στήριξη της Ουκρανίας θα είχαν ήδη στερεύσει αν το Πεντάγωνο δεν συνειδητοποιούσε νωρίτερα μέσα στο έτος ότι είχε υπερκοστολογήσει τον εξοπλισμό που είχε στείλει, ελευθερώνοντας περίπου 6,2 δισ. δολάρια.
Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να περιορίσουν ή να καθυστερήσουν τις αποστολές συστημάτων αεράμυνας και drones που είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία «καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει τη χειμερινή της αντεπίθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης