Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Καλοδεχούμενο μέτρο κάθε απόσυρση των σερβικών δυνάμεων από τα σύνορα με το Κόσοβο»

ΗΠΑ: «Καλοδεχούμενο μέτρο κάθε απόσυρση των σερβικών δυνάμεων από τα σύνορα με το Κόσοβο»
Προηγήθηκε προαναγγελία του Βελιγραδίου ότι θα επαναφέρει στο «κανονικό» επίπεδο τον αριθμό των δυνάμεών του
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι οποιαδήποτε απόσυρση των σερβικών δυνάμεων στα σύνορα με το Κόσοβο θα είναι ένα «καλοδεχούμενο μέτρο» μετά την ανακοίνωση του Βελιγραδίου ότι θα επαναφέρει στο «κανονικό» επίπεδο τον αριθμό των δυνάμεών του.
«Περιμένουμε να δούμε αυτό να επιβεβαιωθεί.
Όμως αν αληθεύει, θα είναι ένα καλοδεχούμενο μέτρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επαληθεύσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Σερβία έχει αποσύρει προσωπικό και εξοπλισμό από περιοχή κοντά στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να ανησυχεί για τον κύκλο της αυξανόμενης βίας και τα σποραδικά βίαια επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο.
Ο διοικητής του σερβικού στρατού, στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει αποσύρει μερικούς στρατιώτες που στάθμευαν κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, μετά την αύξηση του αριθμού τους και την ανάπτυξή τους έπειτα από μια ένοπλη συμπλοκή στο βόρειο Κόσοβο κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Είπε επίσης ότι το επίπεδο των δυνάμεων κατά μήκος «της διοικητικής γραμμής με το Κόσοβο επανήλθε στο κανονικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης