Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία επιστρέφει στο (φιλορωσικό) παρελθόν

Η Σλοβακία επιστρέφει στο (φιλορωσικό) παρελθόν
Η επιστροφή του φιλορώσου Robert Fico στην πρωθυπουργία της Σλοβακίας και η τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα στον Τύπο
Μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στον πρωθυπουργικό θώκο της Σλοβακίας ο πρώην αριστερός λαϊκιστής πρωθυπουργός της χώρας, Robert Fico.
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη μεγάλη εκλογική του νίκη αλλά και την «επιστροφή στο παρελθόν» που ταυτόχρονα σηματοδοτεί.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tagesschau.de: «Μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κουτσιάκ, ο Fico αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2018.
Ήταν η προσωποποίηση ενός διεφθαρμένου κράτους.
Η πλειοψηφία εκείνη την εποχή δεν είχε άλλη ανοχή.
Πέντε χρόνια μετά, ο αριστερός λαϊκιστής βγαίνει όρθιος μέσα από τα ερείπια της πολιτικής κατάστασης που αφήνουν πίσω τους οι διάδοχοί του.
Ο Φίτσο οφείλει τη νίκη του πρωτίστως στη μεγαλειώδη αποτυχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και επίσης στην επιθυμία πολλών Σλοβάκων για επιστροφή στην σταθερότητα.
Η ριζοσπαστική φιλορωσική ρητορική του ήταν υπέρ της τακτικής του Fico για να επανέλθει στη νίκη».
Όπως σημειώνει σε άλλο σημείο το σχόλιο: «υπάρχει πλέον φόβος ότι ο Fico θα οδηγήσει τη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ίδια τροχιά με τον ‘Πατριώτη’ και φίλο του Πούτιν, Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία.
Η Σλοβακία δεν έχει πια πολλά όπλα που θα μπορούσε να στείλει στο Κίεβο,όμως ο Fico εξήγησε ήδη ότι απορρίπτει μια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και επίσης θέλει να παρεμποδίσει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης