Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί τους πυραύλους HE-FRAG των 122 mm του Ιράν

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί τους πυραύλους HE-FRAG των 122 mm του Ιράν
Ο ιρανικός πύραυλος Arash-1 των 122 χιλιοστών είναι ένας πύραυλος κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας

Για πρώτη φορά, ένα επίσημο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) έδειξε ότι βλήματα ιρανικής προέλευσης 122 χιλιοστών χρησιμοποιήθηκαν στο ρωσικό σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων BM-21 Grad (MLRS).
Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ένας λογαριασμός εν ονόματι «Ukraine Weapons Tracker» στην Πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι ιρανικοί πύραυλοι HE-FRAG 122 mm της οικογένειας Arash χρησιμοποιήθηκαν για το BM-21 Grad MRLS.
Ο ιρανικός πύραυλος Arash-1 των 122 χιλιοστών είναι ένας πύραυλος κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας (ΗΕ) που εκτοξεύεται ηλεκτρικά, επιφάνεια-εδάφους, πτερύγια και σταθεροποιημένος με περιστροφή πύραυλος κατακερματισμού, ο ρωσικός πύραυλος BM-21 Grad. Τα ιρανικά σφαιρίδια κονιάματος 120 mm διακρίνονται από το έντονο καφέ χρώμα τους, τη θέση των γομώσεων σκόνης και τα μοναδικά σημάδια.
Επιπλέον, συχνά περιέχονται σε τυπικά κοντέινερ μεταφοράς πυρομαχικών, όπως επισημάνθηκε από στρατιωτικούς παρατηρητές σε πολλές περιπτώσεις.
Αν και η ροή οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών από το Ιράν ήταν αντικείμενο συζήτησης για περισσότερο από ένα χρόνο, η Ρωσία συχνά αποφεύγει να επιβεβαιώσει τις εικασίες. Τον Αύγουστο, φωτογραφίες των ιρανικών πυραύλων 122 χιλιοστών που επιπλέουν στο διαδίκτυο έδειξαν ότι κατασκευάστηκαν το 2018 και το 2023.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης