Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία σε κρίση: Μόλις 23 εκατ. απέμειναν στην χώρα – Οι νέοι φεύγουν μαζικά

Ουκρανία σε κρίση: Μόλις 23 εκατ. απέμειναν στην χώρα – Οι νέοι φεύγουν μαζικά
Εκτιμάται ότι 3,5 εκατομμύρια Ουκρανοί μπορούν να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες με τη Ρωσία λέει ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός Mykola Azarov
Την απόλυτη κρίση βιώνει η Ουκρανία, η οποία βλέπει τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται ραγδαία τόσο λόγω των απωλειών στο πεδίο της μάχης όσο και των ανθρώπων που την εγκαταλείπουν.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov υποστήριξε ότι ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί στα 23 εκατομμύρια.
Τα αρμόδια ινστιτούτα και υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει ότι το 2023 θα είναι μια καταστροφική χρονιά όσον αφορά την πτώση των γεννήσεων, οι οποίες θα φτάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο τους από την ανεξαρτησία της χώρας.
«Έχουν απομείνει 23 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα και μόνο 3,5 εκατομμύρια Ουκρανοί μπορούν να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες.
Και οι Ουκρανοί ικανοί νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα μαζικά» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Azarov, υπογραμμίζοντας πως η κινητοποίηση συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς.
«Οι στρατιωτικοί επίτροποι έχουν επιφορτιστεί με το να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο επιθετικών ενεργειών» υποστήριξε ο Azarov, ο οποίος επικαλέστηκε ειδικούς που κάνουν λόγο ακόμα και για κινητοποίηση 500.000 Ουκρανών έως την ερχόμενη άνοιξη.
«Δεδομένου ότι οι πόροι κινητοποίησης έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί, οι Αρχές θα καταφεύγουν σε ολοένα και πιο «δρακόντειες» μεθόδους» επισήμανε ο Azarov, τονίζοντας ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μείωσε τις απαιτήσεις για στράτευση στη στρατιωτική θητεία και τώρα τα άτομα με HIV, ηπατίτιδα και ψυχικές διαταραχές είναι επιλέξιμα για κινητοποίηση.
Επιπλέον, από την 1η Οκτωβρίου, οι γυναίκες στην Ουκρανία που έχουν ιατρική ή φαρμακευτική ειδικότητα υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία.
Υπενθυμίζεται πως καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ενώ απαγορεύεται η αναχώρηση από την χώρα όλων των αντρών ηλικίας 18 έως 60 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης