Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αρμενία η Γαλλίδα ΥΠΕΞ για την κρίση στο Nagorno - Karabakh

Στην Αρμενία η Γαλλίδα ΥΠΕΞ για την κρίση στο Nagorno - Karabakh
Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ «με την ευκαιρία της επίσκεψής της, θα επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Αρμενίας» και «θα επαναβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Catherine Colonna, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στην Αρμενία, προκειμένου να «επαναβεβαιώσει» από εκεί «την υποστήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας.
«Θα μεταβώ στην Αρμενία την Τρίτη», ανέφερε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε ανάρτησή της στο δίκτυο X (πρώην Twitter).
Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ «με την ευκαιρία της επίσκεψής της, θα επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας ότι βρίσκεται στο πλευρό της Αρμενίας» και «θα επαναβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και την ιδιαίτερη επαγρύπνηση του Παρισιού αναφορικά με τον σεβασμό αυτών», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, που είχε επισκεφτεί την Αρμενία στις 28 Απριλίου, θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.
«Έπειτα, θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό της, Αραράτ Μιρζογιάν, και θα συναντήσει Αρμένιους πρόσφυγες που έφυγαν από το Nagorno - Karabakh
, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στις 19 Σεπτεμβρίου και έπειτα από εννέα μήνες παράνομου αποκλεισμού (του διαδρόμου του Λατσίν), υπό το συνένοχο βλέμμα της Ρωσίας», πρόσθεσε η γαλλική διπλωματία.
Η Colonna θα εξετάσει, ειδικότερα, «μαζί με τις αρμενικές Αρχές συγκεκριμένους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε όλους τους τομείς».
Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια έκτακτη οικονομική βοήθεια του Παρισιού προς το Γερεβάν ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης